Marko Todorov / CROPIX
VATERPOLO

Hrvatska razbila Tursku u skraćenom bazenu na Mladosti, vratio se Miho Bošković!

Ogled se igrao na eksperimentalnom terenu od 25 metara. Za nadati se je da ta praksa neće zaživjeti kao ni ona ideja da se igra s manjom loptom i sa šest igrača
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 19. studeni 2014. 00:06

Hrvatski vaterpolisti nadvisili su turske u utakmici prvog kola skupine C Svjetske lige. Ogled na zagrebačkom bazenu uza Savu završio je 13-3 (3-0, 3-0, 4-1, 3-2), očekivano visoko, s obzirom na kvalitativnu razliku između ovih dviju reprezentacija.

Premda Turci već duže vrijeme prilično ulažu u razvoj vaterpola te u svojim redovima imaju naturalizirane igrače s “tipičnim turskim prezimenima” Aksentijević, Šutalo, Bebić i Korolija (Ivo Brzica je uzeo ženino prezime i promijenio ime pa je u zapisniku bio kao Deniz Sen) - problema nije bilo…

Povratkom Boškovića i Burića u reprezentaciju, trebala je na djelu ponovno biti najjača postava koja je prije dvije godine u Londonu osvojila olimpijsko zlato, no izbornik Ivica Tucak nije ipak imao sve adute na raspolaganju. Ozlijeđeni su i izvan pogona Buljubašić i Obradović, Muslim je dobio temperaturu, nedavno operiranog Pavića nije se forsiralo, a Joković je dobio slobodno jer je baš tijekom odigravanja ogleda u rodilištu s nestrpljenjem čekao prinovu u obitelji.

Za podsjećanje, ogled se, prvi put u Zagrebu igrao na eksperimentalnom terenu od 25 metara, umjesto uobičajenih 30. Za nadati se je da ta praksa neće zaživjeti kao ni ona nebulozna ideja da se igra s manjom loptom i s po samo šest igrača.

- Lijepo je opet biti u reprezentaciji, to je vrh za svakog igrača. Svi su problemi iza mene, ne bih se vraćao razlozima zbog kojih me nije bilo u reprezentaciji - ponovio je Miho Bošković.

U našoj se skupini nalaze još Italija, Crna Gora i Francuska. Naši traže jedno od prva dva mjesta koja vode u završnicu (Talijani su već “unutra” kao domaćini).

Hrvatska: Bijač, Burić 2, Bošković 4(1), Lončar 1, Vukičević, Bukić 1, Zović, Bušlje 1, Sukno, Dobud 2, Šetka, Macan 1, Marcelić.

Linker
22. rujan 2024 05:22