Tea Cimaš / CROPIX
VATERPOLO

Hrvatska 'pregazila' Crnu Goru i stigla na korak do završnice Svjetske lige!

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. prosinac 2014. 22:36

Hrvatski vaterpolisti upisali su i treću pobjedu u C skupini Svjetske lige. Nakon laganih pobjeda nad Turskom doma i Francuskom u gostima, pobijedili su u Rijeci i najvećeg rivala u skupini Crnu Goru rezultatom 14-8 (2-2, 4-2, 3-2). Time su se “barakude” za jako približili plasmanu na završnicu Svjetske lige, koje se igra dogodine u svibnju u Bergamu gdje će eventualnom pobjedom u konačnici ostvariti plasman na OI u Rio de Janeiru. Premda nastupi na Svjetskoj ligi našim vaterpolistima nisu uvijek u centru interesa, ovo izdanje je iznimka jer se radi o prvoj prilici za plasman na OI.

Iako su Crnogorci u Rijeku doputovali u oslabljenom sastavu, bez čak osmorice sa prošlog EP-a u Budimpešti, to ne umanjuje važnost visoke pobjede protiv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu. Prva četvrtina završila je sa po dva pogotka u mrežama Pavića i vratara Primorja Lazovića, isto se nastavilo i u drugoj dionici kad je Brguljan poništio našu prednost koju je donio Joković. Sukno je nakon toga nastavio niz naših pogodaka izvana, no i to nije slomilo suparnika kao ni sljedeći pogodak Muslima. Tek novi pogodak Sukna na istjeku druge četvrtine donio je prvu prednost od dva razlike. Do kraja te četvrtine naši su imali napad za odvajanje na tri razlike, no Crnogorci su se obranili.

Drugi pogodak Muslima (na kraju čak četiri, najviše u obje momčadi) donio je to u drugom napadu u trećoj četvrtini i tad je već bilo jasno da će naši slaviti. Bilo je samo pitanje - s kojom razlikom - koja nije nevažna s obzirom da će se igrati i “uzvrat” u Crnoj Gori. Na kraju je presudilo iskustvo i izboreno je lijepih šest razlike, koje Crnogorci doma teško mogu nadvisiti. Sljedeću utakmicu “barakude” u Torinu igraju s Italijom 20. siječnja.

Hrvatska: Pavić 12 obrana, Bijač, Dobud 2, Lončar, Buljubašić, Bušlje, Burić 1, Joković 2, Bošković 1, Vukičević, Sukno 3, Muslim 4, Bukić 1.

Linker
22. rujan 2024 08:24