AFP
EP ODBOJKAŠICA

Hrvatska nakon poraza od Azerbajdžana ide kući, 'zeznule' nas Talijanke!

U meču odigranom u Monzi Azerbajdžan je bio bolji s 3-1 (27-25, 18-25, 25-21, 25-18)
Piše: Slobodan MufićObjavljeno: 26. rujan 2011. 01:00

Ni nakon punih šest godina hrvatske odbojkašice nisu uspjele proći prvi krug na svjetskoj ili europskoj sceni. Porazom od Azerbajdžana 1-3 (25-27, 25-18, 25-21, 25-18) u posljednjoj utakmici skupine B Europskog prvenstva u talijanskom gradu Monzi Hrvatska je zauzela zadnje mjesto u skupini i završila natjecanje. Italija se plasirala izravno u četvrtfinale, a Turska i Azerbajdžan u kvalifikacijsku rundu.

A nada je živjela i nakon poraza od Azerbajdžanki, sve do 22.00 sata u nedjelju. Hrvatske odbojkašice uzdale su se, naime, da Talijanke u posljednjoj utakmici u skupini B neće Turkinjama prepustiti više od jednog seta i tako Hrvatsku ipak pogurnuti na treće mjesto. Međutim, Italija i Turska nisu imale "razumijevanja" za hrvatske potrebe.

- Za nas je prvenstvo gotovo. Koliko smo protiv Turske imali sreće, utoliko nas je ona napustila u utakmici protiv Azerbajdžana. K tome, umor je došao na naplatu i izgubili smo unatoč solidnoj igri. Imali smo lijepu šansu i uoči posljednjeg meča, ali Talijanke su već osigurale prvo mjesto u skupini i odlučile su se malo kockati - rekao je hrvatski izbornik Damir Jurko.

Iako subotnja pobjeda protiv Turske u Monzi strši kao svijetla točka, ostaje činjenica da hrvatske odbojkašice još od Europskog prvenstva u Zagrebu 2005. godine nisu postigle iole zapaženiji rezultat. Nakon jednomjesečne stanke, Jurko će ponovno okupiti reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu.

Iz talijanskog dijela turnira (Monza i Busto Arsizio) u četvrtfinale su prošle Italija i Rusija, a u kvalifikacijsku rundu Španjolska, Nizozemska, Turska i Azerbajdžan. Srbijanski dio natjecanja po skupinama (Beograd i Zrenjanin) završava danas.

Linker
08. srpanj 2024 05:50