Bozidar Vukicevic / CROPIX
JEDRENJE SK

Hrvati brane srebra

Želim sezonu završiti na postolju. Ostao mi je gorak okus nakon regate u Brazilu, najavio je Stipanović
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 28. listopad 2015. 13:24

Hrvatska će na velikom finalu Svjetskog kupa u jedrenju koji danas počinje imati dva predstavnika u olimpijskim klasama. Kao i lani, u Abu Dhabiju su mjesto među najboljih dvadeset jedriličara u svakoj klasi osigurali Ivan Kljaković Gašpić i Tonči Stipanović. U Emiratima su trebali jedriti i Šime Fantela i Igor Marenić, ali odustali su zbog logističkih razloga.

Za Ivana Kljakovića Gašpića tek sad počinje najznačajniji dio sezone. Nakon Abu Dhabija, na rasporedu je Svjetsko prvenstvo u klasi Finn, a potom je drugu godinu zaredom pozvan na veliki finale Star Sailors League koji se održava na Bahamima.

- Imam užasno zgusnut raspored, puno kilometara, ali navikao sam. Ova regata u Emiratima će dobro poslužiti kao priprema za Svjetsko prvenstvo. Najbolje što imam poslao sam na Novi Zeland, u Takapunu, dio opreme mi je ovdje u Abu Dhabiju, a dio u trening bazi na Gardi, tako se poklopilo - ispričao je europski prvak iz Splita ove godine.

Hrvatski predstavnik u klasi Laser, Tonči Stipanović, stigao je na finale kao državni prvak iz Primoštena.

- Prvenstvo je završilo u nedjelju, u ponedjeljak sam bio u avionu za Abu Dhabi. Malo tijesno, ali drugačije nije išlo, takvi su datumi. Lani je bilo srebro, nadam se ponovno postolju, da sezonu završim kako priliči. Konkurencija je dobra kao i obično, mi laseraši smo odradili već Svjetsko i Europsko prvenstvo, nije nam komplicirano kao ostalima tako da očekujem vrlo zanimljivo natjecanje, pravi završetak sezone. Jako sam 'napaljen' jer nisam bio dobar na predolimpijskoj regati u Brazilu - pojasnio je Tonči.

U hrvatskom trojcu u Abu Dhabiju je i mladi Martin Dolenc na neolimpijskoj dasci sa zmajem, odnosno preciznije rečeno neolimpijskoj za seniore, no ova disciplina ušla je u program sljedećih Olimpijskih igara mladih.

Linker
24. rujan 2024 06:33