worldboxingseries.com / www.worldboxingseries.com
BOKS

Hrgović u četvrtfinalu EP-a

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji Filip Hrgović izborio je četvrtfinale Europskog boksačkog prvenstva koje se održava u bugarskom gradu Samokovu.
Piše: HinaObjavljeno: 09. kolovoz 2015. 20:29

U svom prvom nastupu na kontinentalnim prvenstvima uopće najbolji Hrgović je bodovno je deklasirao Irca Deana Gardinera jednoglasnom odlukom sudaca (30-25, 30-25, 30-25) i plasirao se među osam najboljih u kategoriji iznad 91 kilograma.

Hrgović je dominirao ringom svih devet minuta borbe, što je suce nagnalo da dvije runde boduju 10-8 iako irski superteškaš nije bio u nokdaunu. Već nakon pola minute dvoboja u Areni Samokov bilo je vidljivo da Gardiner silno respektira hrvatskog reprezentativca, te da će se teško nositi s njegovim direktima.

"Bio je ovo lijep uvod u natjecanje. Gardiner mi djeluje neiskusno, ne vjerujem da se dugo bavi boksom, ali dobro se nosio s mojim udarcima. Bilo bi bolje da sam pobijedio prekidom, jer bih bio odmorniji za sljedeći meč. Međutim, Irac je uspio ostati na nogama", rekao je Hrgović nakon pobjede.

U četvrtfinalu će 23-godišnji Filip boksati protiv Miheila Bahtidzea, gruzijskog superteškaša kojeg je prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Bakuu pobijedio prekidom. Njihov je meč na rasporedu u srijedu navečer.

Probojem u četvrtfinale prvi nositelj turnira Hrgović napravio je veliki korak ne samo prema medalji, nego i prema plasmanu na listopadsko Svjetsko prvenstvo u Dohi. Da bi se našao na svjetskoj smotri, Hrgović se mora plasirati među najboljih šest u Samokovu.

Nakon pet nastupa u Samokovu hrvatski reprezentativci bilježe dvije pobjede (Hrgović, Matteo Komadina) i tri poraza ( Sanjin Pol Vrgoč, Marko Čalić i Stipan Prtenjača).

Linker
22. rujan 2024 23:32