REUTERS
OSRAMOĆENI PARAOLIMPIJAC

OSCAR PISTORIUS IZ ZATVORA U BOLNICU Imao je rasječena zapešća, ozljede si je nanio sam?

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 07. kolovoz 2016. 12:24

Nekadašnji paraolimpijac Oscar Pistorius, koji je završio na robiji zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp, hitno je u subotu iz zatvora prebačen u bolnicu jer je ozlijedio zapešća.

On sam tvrdi da je ozljede dobio nakon pada s kreveta u svojoj ćeliji, no južnoafrički tjednik City Press javlja kako im je jedan zatvorenik smješten u blizini Pistoriusove ćelije rekao da si je ozljede nanio sam. Naknadno su u njegovoj ćeliji navodno pronađeni žileti, no iz zatvora nisu htjeli potvrditi ove tvrdnje.

Pistorius je subotu proveo u bolnici Kalafong u Pretoriji, a njegovu je sobu čuvalo deset naoružanih zatvorskih policajaca.

'Imao je gadne posjekotine na zapešćima, sada je sav u zavojima', izjavio je jedan svjedok City Pressu. Francuski Le Figaro piše da je u međuvremenu Pistorius vraćen u zatvor, u medicinski dio kompleksa u kojem su smješteni osuđenici s invaliditetom ili zdravstvenim poteškoćama.

Paralympic gold medalist Oscar Pistorius walks across the courtroom without his prosthetic legs during the third day of the resentencing hearing for the 2013 murder of his girlfriend Reeva Steenkamp, at Pretoria High Court, South Africa June 15, 2016. REUTERS/Siphiwe Sibeko/File Photo
REUTERS

Linker
22. rujan 2024 13:36