Drago Sopta / CROPIX
NOVA EURO EPIZODA

Horvat najavio Ligu prvaka: 'Bit ćemo puno bolji nego lani, sigurno ćemo proći skupinu'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 21. rujan 2013. 16:08

Rukometaši CO Zagreb danas u ZG Areni (18.00h) protiv slovenskog Celja Pivovarne Laško otvaraju novu sezonu Lige prvaka.

Skupina sa slovenskom momčadi, starim i poznatim rivalom, te mađarskim Veszprémom, njemačkim Löwenom, Nevom iz Sankt Peterburga i Motorom iz Zaporožja mnogima se može činiti lako ‘probavljivom’, drugima pak preteškom za mladu zagrebačku momčad.

U drugi krug, to jest u osminu finala, prolaze najbolje četiri momčadi iz svake od šest skupina, a to ipak otvara vrata snovima o nastavku natjecanja. No, tako je bilo i prošle sezone, a hrvatski je prvak pod vodstvom Slavka Goluže nakon početnih dobrih rezultata ipak ostao bez tog osnovnog cilja i plasmana u osminu finala.

Cilj je biti treći u skupini

- Pripremali smo se za Ligu prvaka, posebno za Celje. Oni su slična momčad kao i naša, osim Luke Žvižeja svi su mladi. Očekujem zanimljivu utakmicu u kojoj smo mi ipak favoriti. Trebat će nam podrška naših navijača kojima moramo nadoknaditi propušteno iz prošle sezone. Sad smo godinu dana stariji i iskusniji i uvjeren sam da ćemo napraviti dodatni iskorak i ući u osminu finala - rekao je kapetan Zlatko Horvat uoči starta Lige prvaka.

Kakvo je zapravo stanje u našoj skupini naznačile su prve dvije ranije odigrane utakmice. Mirko Alilović i Renato Sulić bili su uvjerljivi s Veszprémomu u gostima kod St. Peterburga 28-15. Löwen je, pak, osvojio samo bod kao domaćin protiv Zaporožja, bilo je 31-31.

Unatoč svemu, prolazak skupine je prvi minimalistički cilj Zagreba ove sezone. Drugi je cilj biti treći u skupini (za nešto povoljniji ždrijeb osmine finala). A treći i posljednji? Nakon ostvarena prva dva cilja - još dva dobivena velika dvoboja u osmini finala i četvrtfinalu te plasman na Final Four, prvi put u povijesti! No, to već ipak graniči sa znanstvenom fantastikom.

Podrška navijača

- Pobjedom moram usmjeriti tijek sezone. Na turniru u Njemačkoj smo igrali s Celjem, imamo sličan igrački kadar. Uvjeren sam u pobjedu, nećemo oscilirati kao prošle sezone. Lani smo imali prosjek od 7000 gledatelja u Areni, nadam se da će tako biti i sada. Uz pomoć navijača idemo po nove pobjede - dodao je Luka Stepančić.

Linker
24. rujan 2024 08:53