Ferrari driver Fernando Alonso of Spain steers his car during Brazil's Formula One Grand Prix at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Sunday Nov. 7, 2010. (AP Photo/Luca Bruno)
 AP
FORMULA 1

Hamilton umjesto Masse

Massa će napraviti sve kako bi dokazao da je on dobar izbor za Ferrari, ali i mnogi drugi će željeti pokazati kako su spremni ući u našu momčad, među njima vjerojatno i Lewis Hamilton.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2011. 17:09

Šef Ferrarija Stefano Domenicali izjavio je kako bi mogao zamisliti da u njegovoj momčadi surađuju Fernando Aloso i ovogodišnji prvak u svjetskom prvenstvu Formule 1, Sebastian Vettel.

Na pitanje bi li Alonso to prihvatio, šef Scuderie rekao je da misli kako ne bi bilo problema jer je Fernandova snaga u tome što nema straha od konkurencije. Ali jedan krupni detalj koji se ne smije ignorirati je da Vettel ima važeći ugovor sa Red Bull-Renaultom do 2014. godine s namjerom produljenja do 2016.

Za šefa Ferrarija Domenicalija, mjesto koje treba popuniti je ono Felipea Masse kojem ugovor istječe na kraju iduće sezone.

- Massa će napraviti sve kako bi dokazao da je on dobar izbor za Ferrari, ali i mnogi drugi će željeti pokazati kako su spremni ući u našu momčad, među njima vjerojatno i Lewis Hamilton. Prerano je za pričati o tome – rekao je Domenicali misleći pritom na Lewisov ugovor s McLaren-Mercedesom koji ga veže do kraja iduće godine kao i Felipea sa Ferrarijem.

- Felipe je imao vrlo dobar vikend u Japanu sve do kontakta s Hamiltonom. To je bilo loše jer se dogodilo u jednom od boljih vikenda za Felipea u ovoj sezoni – dodao je Domenicali.

Ferrarijev prioritet je sastaviti što bolji bolid za iduću sezonu, a Stefano Domenicali ističe kako će samo mali dio dijelova biti prenešen sa sadašnjeg bolida Italia 150 na onaj za iduću sezonu:

- Sve ćemo promijeniti, čak i volan – završio je Ferrarijev šef.

Linker
08. srpanj 2024 19:18