AFP
ZADOVOLJNI IZBORNIK

Goluža zadovoljan: 'Pristup je bio savršen, uopće nisam sumnjao u pobjedu!'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. siječanj 2014. 20:58

Hrvatska je pobijedila Švedsku u posljednjem susretu u Kopenhagenu. Završili smo prvi dio EP s tri pobjede , nosimo 4 boda u Aarhus, to je bio cilj koji smo zacrtali kao jedan od najvažnijih za ovaj dio.

No, nije bilo savršeno, dapače, previše smo se mučili sami sa sobom, manje s protivnikom. Morat ćemo se drastično popraviti u Aarhusu imamo li namjeru stići do Herninga.

Ipak, ovakvoj pobjedi se ne gleda u zube. Potvrđuju to i riječi izbornika Slavka Goluže nakon utakmice:

- Fantastična pobjeda, sjajna, borbena utakmica. Nisam sumnjao ni jednog trenutka u nas. Bila je to Hrvatska kakvu želim.

Bilo je i pogrešaka?

- Kada je tolika borba, toliko htjenje, naravno da ima pogrešaka, no, znao sam nam se takav pristup mora vratiti. Otkad sam izbornik i dok budem izbornik, obrana će biti i ostati naš forte. To je ono na čemu ćemo graditi svoje uspjehe. Sad se vidjelo što to znači.

Napad nije bio baš savršen?

- Bili smo nervozni, nije bilo širine, ali smo na kraju imali Buntića. Računao sam na takvu mogućnost, očekivao baš ovakvu utakmicu. Radili smo dvije akcije za njega i to se pokazalo kao dobitak.

I sada Aarhus?

- Imamo 4 boda, tome smo težili, imamo mir uoči drugog dijela natjecanja. Mislim da smo ovim probili led i očekujem još bolju Hrvatsku kako prvenstvo bude išlo kraju.

Švedski izbornik Ola Lindgren reći će:

- Bila je to teška borba svih 60 minuta, borba dva sastava odličnih obrana. Problem smo imali u napadu sa šutom s devet metara i to se pokazalo kao ključ.

Imali ste odličnu seriju 7:4 na početku.

- Istina, ali to su bile kontre, a kontrama se ovakve teške utakmice teško mogu dobiti. Kontre su samo segment igre.

Linker
23. rujan 2024 14:59