Ante Cizmic / CROPIX
NIJE IMPRESIONIRAN

Goluža: 'Poljaci imaju sjajne šutere i Szmala, ali naša 6-0 obrana će ih zaustaviti'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. siječanj 2015. 20:02

Slavko Goluža došao je u dvoranu pogledati protivnika u četvrtfinalu u društvu pomoćnika Silvija Ivandije i Božidara Jovića. Nakon utakmice se iz lože spustio sa zapažanjima koja zuče vrlo ozbiljno pred srijedu. Vidio je odličnu Poljsku, ali ništa ekstra impresivno.

- Po meni je to bilo očekivano, jer Švedska ima problem u vanjskoj liniji koji nije uspjela riješiti protiv poljske visoke obrane. Poljaci su igrali odličnih 6-0, Szmal je to popratio obrana i potpuno zasluženo su pobijedili.

Jednu je stvar zamijetio.

- U drugom poluvremnu Poljska je igrala vrlo dobru polukontru, to je bila promjena u odnosu na viđeno u prvom dijelu. Nije me iznenadila njihova strpljivost u napadu, jer sve su to iskusni igrači iz Kielca koji dugo igraju zajedno, koji su preuzeli konačnu odgovornost za ovu pobjedu.

I još je jednu stvar zamijetio, makar to nije novost.

- Imaju jake šutere u vanjskoj liniji, Jureckog i Bieleckog koji otvaraju svaku obranu, ali ja vjerujem i da mi imamo jaku obranu 6-0 od koje nećemo odustati.

Moramo biti bolji nego protiv Brazila?

- Moramo biti puno bolji. Poljska je bez sumnje najjači protivnik s kojim se sastajemo u dosadašnjem tijeku prvenstva.

Jesu li vas iznenadili strpljivom igrom makar nemaju Jaszke koji je motor svega, makar su ostali zbog ozljede i bez Krisztofa Lijewskog?

- Nisu. Iskusna su momčad rekao sam u kojoj Biegler drži savršenu disciplinu.

Jeste li optimisti?

Naravno, mi smo uvijek optimisti, zaključio je Goluža.

Linker
23. rujan 2024 01:18