IZBORNIK OPREZAN

Goluža otkrio: 'Dokrajčili smo ih kad smo promijenili obranu, blago meni što imam Vorija'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. siječanj 2014. 23:15

Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj nakon što je u posljednjem kolu skupine drugog drugog kruga u izravnom dvoboju za prolaz pobijedila Poljsku 31-28 (14-15).

Jake snage naše reprezentacije pojavile su se na pres-konferenciji nakon velike pobjede i uoči seldbe u Herning, na poluzavršnicu EP-a. Došli su izbornik Slavko Goluža, kapetan Igor Vori i strijelac pet važnih pogodaka Damir Bičanić, koji se skrivao veći dio utakmice, a onda je četiri od pet pogodaka postigao na najslađi način, u frci nakon što su suci digli ruke za pasivni napad.

- Nešto smo se slično dogovarali uoči utakmice, da pucaju više Domagoj i Marko, samo sam slušao nalog izbornika. Sva je sreća da su ušli svi u kritičnim trenucima, no to nimalo nije važno. Važna je samo momčad koja je na najbolji mogući način reagirala i ostvarila veliku pobjedu - rekao je Damir Bičanić.

Izbornik Slavko Goluža čestitao je svojim igračima na velikom srcu kojim su izborili novi polufinale, sedmi u nizu. Tu se na njegove riječi nadovezao Igor Vori, koji je održao malu domoljubnu govoranciju. S punim pravom:

- Mala smo zemlja, s četiri milijuna stanovnika, a u polufinalu smo toliko puta zaredom. Borili smo se lavovski, za nijansu nadvisili odličnog suparnika, kojem želim da i sami jednom ostvare polufinale. Možda već na sljedećem prvenstvu, kad budu domaćini Europskog prvenstva 2016.

Goluža je pokušao detektirati kako je prelomljena vrlo teška utakmica:

- U drugom smo dijelu napravili 5-0 seriju s Vorijem naprijed, kojom smo iznenadili suparnika, odmaknuli se i osigurali mirniju završnicu. Blago meni kad imam takvog kapetana momčadi, zaključio je Goluža.

Ostvario je četvrti polufinale velikog natjecanja u nizu, svaka čast i njemu..

Linker
24. rujan 2024 13:16