Marijo Možnik i Mario Vukoja

 HGS Hgs
VELIKI USPJEH

Trojica Hrvata zauzela visoke funkcije u svjetskoj i europskoj gimnastici

Možnik član Vijeća Svjetske federacije, Vukoja izabran za predsjednika Tehničkog odbora Europske federacije, a dr. Vrgoč član Medicinske komisije
Piše: SNObjavljeno: 04. prosinac 2022. 14:51

Velike vijesti za hrvatsku gimnastiku stižu iz portugalskog grada Albufeire s 29. Kongresa Europske gimnastičke federacije.

- Mario Vukoja, dopredsjednik HGS-a, koji je do sada obnašao dužnost dopredsjednika Tehničkog odbora muške sportske gimnastike Europske federacije, sada je izabran za predsjednika ovog Tehničkog odbora. Samim time postao je i član Izvršnog odbora - javio se iz Portugala predsjednik HGS-a Marijo Možnik.

Bio je ovo Izborni kongres na kojem je i Hrvatski gimnastički savez imao maksimalan uspjeh.

- Na poziciju člana Medicinske komisije Europske federacije izabran je doktor Goran Vrgoč, inače predsjednik Zdravstvene komisije HGS-a.

Iako je ovo bio Izborni kongres Europske federacije, dogodila se zanimljiva situacija koja se tiče Svjetske gimnastičke federacije (FIG).

- Slovenac Edvard Kolar izabran je za dopredsjednika Europske federacije, a s obzirom da je i član Vijeća Svjetske federacije, a ne može biti na obje pozicije, povući će se iz Vijeća FIG. Kako sam ja bio kandidat na izborima FIG-e i ostao prvi "ispod crte" po broju glasova, sada umjesto njega ulazim u Vijeće Svjetske federacije. Podsjetit ću još da je Mario Vukoja član Safeguarding grupe, a ja član grupe koja razvija novi sustav natjecanja FIG-a, tako da su sve ovo pozicije na kojima Hrvatski gimnastički savez nikada do sada nije imao svoje predstavnike. Jako smo sretni i ponosni što su prepoznali naš dosadašnji rad, a sada ćemo pokušati sve to podići na još veću razinu i doprinijeti razvoju gimnastike na europskoj, odnosno svjetskoj razini - poručio je Marijo Možnik.

U Albufeiri je sudjelovalo 45 od 50 europskih nacionalnih saveza, a Farid Gajibov sa stopostotnom potporom nastavlja vršiti dužnost predsjednika Europske federacije na čijem čelu je od 2017. godine.

Linker
28. rujan 2024 23:39