Goran Mehkek / CROPIX
ZAVRŠNICA U NOVOM SADU

FINAL FOUR SEHA LIGE CO Zagreb protiv moćnog Vardara ganja veliko finale

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. travanj 2014. 12:43

Veliki je izazov pred zagrebašima danas u Novom Sadu. Pitanje je jednostavno, a glasi - vrijedi li Zagreb četvrtfinala Lige prvaka? Makar SEHA sa LP nema veze, realnost kaže da je Vardar, današnji protivnik Zagreba, u osmini finala LP izbacio aktualnog europskog prvaka i da sada čeka mogućnost da se preko Flensburga probije na završnicu u Köln. Može li Zagreb dobiti takav Vardara? Bolji izazov nisu mogli imati naši prvaci, nema sumnje, a taj izazov puno govori i o ligi u kojoj se Metalurg, još jedan sudionik četvrtfinala LP, nije uopće uspio plasirati na Final Four.

Zagreb je u Novi Sad otputovao kompletan, dugo su se pripremali za veliki dvoboj. U sastavu je i Mandalinić, bude li trebalo opaliti preko obrane Vardara s distance. Ove sezone iskusili su Vardar u dva svjetla, lošem u Zagrebu i dobrom u Skoplju. Nijedan nije bio realnost. Realnost je ono što je Vardar pokazao s Hamburgom i ponovi li to, Zagrebu će biti jako teško.

Ivan Stevanović brani odličnu sezonu, to je pokazao i na reprezentativnoj akciju u Švicarskoj, gdje je bio prvi igrač Hrvatske. Popularni Stevo ima 31 godinu, dugo je čekao ovaj dio karijere koji se sada događa i motiv koji ima je golem.

No, ujedno je svjestan teškog posla koji slijedi u Novom Sadu.

- Mogu reći da smo se dobro pripremili, da odsustvo nas nekolicine zbog reprezentacije nije narušilo ritam rada uoči polufinala s Vardarom. Dobro znamo Vardar, tu nema tajni. Individualno su vrlo jaki...

Kako ih pobijediti, pitanje je sad?

- Mislim da moraju postojati dva preduvjeta, prvo, da ih obrana zadrži na 25-26 golova maksimalno, a drugo, da napad odigra pravu utakmicu.

Što je realnost?

- Realnost je da su oni favoriti, da će im vjerojatno nedostajati Dibirov i Stoilov. Možda ćemo s vojvođanskim Hrvatima imati bolju podršku od njih, a njih čekaju i utakmice s Flensburgom u LP, pa mislim da su glavom dosta u tome. Dakle, svi ti detalji pomalo, naša dobra igra i mislim da imamo realne šanse izboriti nastup u finalu.

Vardar je favorit?

- Da, na papiru svakako, ali mislim da u takvim utakmicama favorita nema. Favorit je samo onaj koji u ta dva dana odigra dvije najbolje utakmice. Mi smo lani došli s broja četiri i pobijedili prvi Meškov i Vardar kod kuće - zaključuje Stevanović najavu.

I Filip Ivić je nakon stanke u sve boljoj formi, spreman pomoći i biti iznenađenje kao lani kada je Zagreb pobjednički napustio Skoplje.

- Definitivno nismo favoriti, ali vidimo svoju šansu - kaže Filip.

U toj rečenici je sve. I mnogi odgovori o LP ove sezone, na kraju krajeva...

Linker
23. rujan 2024 21:19