Nenad Dugi / CROPIX
SP BOKS

Filip Hrgović u četvrtfinalu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. listopad 2013. 16:52

Nakon što se Marko Čalić jučer probio u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u kategoriji do 91kg, danas je isti uspjeh ponovio i Filip Hrgović u superteškoj kategoriji, izvještavaju iz Hrvatskog boksačkog saveza. Ovo je prvi put u povijesti da Hrvatska ima dva boksača u četvrtfinalima SP-a.

Iznimno perspektivni zagrebački boksač svladao je Uzbekistanca Mirzohidžona Abdulajeva 3-0 (29-28, 30-27, 29-28) te ga već sutra očekuje borba za polufinale. Međutim, da bi objesio medalju oko vrata mora nadjačati legendarnog talijanskog boksača, Roberta Cammarellea. Talijanski superteškaš je u blistavoj karijeri do sada osvojio tri olimpijske medalje, od kojih je najsjajnija zlato iz Pekinga '08. Osim toga, Cammarelle je i dvostruki svjetski prvak iz 2007. te 2009. godine.

U srijedu će u ring i Marko Čalić, koji za polufinale mora pobijediti još jednog talijanskog velikana, četvrtog nositelja Clementea Russa.

Napominjemo da mečeve naših boksača možete pratiti na AIBA-inom Youtube kanalu - Čalić je na rasporedu u jutarnjem terminu, dok će Hrgović boksati poslijepodne.

Linker
24. rujan 2024 05:29