NOVI VOĐA KAUBOJA

Duvnjak želi broncu: 'Poraz od Danske nam je teško pao, ali želimo medalju!'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. siječanj 2014. 23:22

Moglo bi danas i dobro završiti, ako nam se stvari poklope. A možda... Danas je utakmica za broncu na EP i proglašenje najboljeg igrača svijeta po IHF-u, još jedan veliki dan za hrvatski rukomet. Jesmo razočarani nakon Danske, ali život ne priznaje takve stvari. Ide dalje, pa tko ne može pratiti - otpada. Domagoj Duvnjak je danas u obje role naš veliki adut. Iza njega je velika 2013. godina u kojoj se s Hamburgom popeo na europski tron. Europa i svijet prihvatili su ga kao novu veliku zvijezdu. Lak i kada ne igra najbolje, uvijek je u glavnim rolama, a to je osobina najvećih. Za ključni dio karijere neko zlato s reprezentacijom, ipak će morati još malo pričekati.

Zasad ima svjetsko srebro i broncu, dva europska srebra i broncu i to bi stvarno bila kruna uz IHF-ovu koju svi očekujemo. No, konkurencija je takva da sigurnog nema.

Počinjemo od kraja. Danska nas je pobijedila...

- Teško nam je palo. Mislim da nikad nismo odigrali tako dobru utakmicu, sve je štimalo sjajno, imali smo prednost u prvom dijelu, nažalost u drugom smo je prokockali, ali ostaje dojam da smo bili blizu, da smo mogli to napraviti i time je žal za porazom veća. No, tako je kako je, život ide dalje.

Zašto smo izgubili od Danaca?

- Rekao bih da nismo iskoristili prilike koje smo imali. Neke stvari nam nisu išle na ruku, bio je veliki pritisak, ali kažem i ponovit ću odigrali smo veliku utakmicu protiv velikog protivnika na njegovom terenu i sreća nas nije nagradila.

Suci zato 'jesu’.

- Ja iskreno ne bih želio komentirati suđenje, nikada to ne čim, pa neću ni ovaj puta. Neka to bude kraj ove priče.

Dobro, idemo na Španjolsku.

- I oni su razočarani, možda ne toliko koliko mi, ali izgubiti polufinale nikad nije lako. Nisam ih puno gledao, ali sam vidio da su protiv Francuske veliki dio susreta bili u egalu, a to je uvijek dobro mjerilo kvalitete. Španjolska je jedna sjajna reprezentacija, godinama u vrhu, svjetski prvak i čeka nas težak posao da bismo osvojili broncu.

Želimo li tu broncu?

- Naravno da želimo, uvijek je lijepo s nekog velikog natjecanja ponijeti odličje. Sutra ćemo se toga svi rado sjetiti koliko god danas bili razočarani.

Kakvu Španjolsku očekujete?

- Čvrstu, brzu s igrom u napadu na Aguinagaldea. Sve su to manje-više poznate stvari, nema tajni, poznajemo se jako dobro i tu iznenađenja ne može biti.

Danas se bira najbolji rukometaš svijeta u 2013, po IHF-u. I Duvnjak je u konkurenciji?

- Krasno je biti u takvom društvu, ali iskreno, uopće ne razmišljam o tome. Bitna mi je samo utakmica sa Španjolcima, stvarno želimo uzeti tu medalju. Naravno da bi bilo lijepo uzeti sve što se može posljednjeg dana i otići kući na taj način.

Linker
19. rujan 2024 12:48