SKIJANJE

Dino Sokolović prvi u slalomu

Hrvatski paraolimpijac pobijedio je sa osam stotinki sekunde boljim rezultatom od paraolimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka Japanca Takeshija Suzukija
Piše: HinaObjavljeno: 11. siječanj 2015. 14:17

Hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović pobijedio je u slalomu Svjetskog kupa održanom u španjolskom skijaškom centru La Molina u konkurenciji sjedećih skijaša.

Sokolović je uspio spojiti dvije sjajne vožnje stigavši do prve pobjede sezone u Svjetskom kupu. Pobijedio je sa osam stotinki sekunde boljim rezultatom od paraolimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka Japanca Takeshija Suzukija, dok je treći sa sekundom zaostatka bio Francuz Jean Yves Le Meur.

"Konačno sam uspio povezati dvije dobre vožnje. Do sada sam u prvim vožnjama sve prosuo pa sam se morao vaditi u drugoj vožnji. Ovaj rezultat mi je svakako dobro došao da nakon nekoliko dobrih plasmana u Europskom kupu, te ovdje u La Molini s trećim i četvrtim, te današnjom pobjedom gledam s više optimizma na skorašnje svjetsko prvenstvo koje će se u ožujku održati u Kanadi," kazao je presretni Sokolović, član Mono ski kluba Zagreb.

U nedjelju je na rasporedu još jedna slalomska utrka u La Molini, a nastupit će 64 natjecatelja u kategorijama sjedećih, stojećih, te slijepih i slabovidnih skijaša i skijašica.

Linker
21. rujan 2024 16:12