AP
NHL LIGA

Detroit bolji od Bostona

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. listopad 2013. 11:25

U ponedjeljak navečer i u noći na utorak odigrane su tri utakmice najjače hokejske lige svijeta NHL lige . U najzanimljivijoj utakmici večeri Detroit je na gostovanju svladao Boston s 3-2.

Iznimno loša igra u situaciji s igračem više koštala je Boston Bruinse barem boda u ovoj utakmici. Naime, domaćini su imali pet puta igrača više, a u jednoj su situaciji imali čak i 5 na 3, no svaki su put uspjeli zapucati priliku. Rezervni vratar Detroita Jonas Gustavsson obranio je 28 udaraca prema svojim vratima, od kojih se krucijalni bili početkom treće trećine kada je Boston gotovo dvije minute imao dva igrača više na ledu.

Stephen Weiss, Daniel Cleary i Henrik Zetterberg bili su strijelci za pobjednički sastav, kojem je to bila druga pobjeda u nizu, te četvrta u ovoj sezoni. Loui Eriksson i Milan Lucic bili su strijelci za Boston, a potonjem je to bio 100. pogodak u NHL ligi.

Washington je pred svojim navijačima prekinuo niz od tri poraza, te je s 4-2 slavio protiv Edmontona. Ključne su bile četiri minute druge trećine unutar kojih su Joel Ward, Alex Ovečkin i Troy Brouwer zabijali pogotke za domaćine, kojima su poveli s 4-1. Zanimljivo asistent kod sva tri pogotka bio je Nicklas Backstrom.

Pobjedu u gostima upisala je Minnesota, koja je s tijesnih 2-1 bila bolja od Buffala, koji je pak i dalje bez pobjede u novoj sezoni. Jason Pominville, bivši kapetan Buffala, postigao je pobjednički pogodak na isteku druge trećine, dok u posljednjoj gledatelji nisu vidjeli golova. Novim su porazom Sabresi izjednačili klupski rekord po najgorem startu u sezonu. Buffalo je još samo 1990. i 1999. godine odigrao sedam utakmica na početku sezone, a da u nijednoj nije upisao pobjedu.

Linker
23. rujan 2024 16:28