U ARENI PROTIV RAY SEFA

Cro Cop se 10. ožujka prvi puta bori u vlastitom dvorištu: Nisam htio nekog papka da ga samo na brzinu izmlatim

Piše: Hrvoje ŠpoljarićObjavljeno: 25. siječanj 2012. 16:08

Nije dugo izdržao, jače je od njega, Mirko Filipović još nema snage oprostiti se od aktivne borbe. Za one koji ga prate, ovaj put bez podočnjaka i ilegalnog streama u kasne sate, Mirko će napokon prvi put nastupiti pred svojom publikom - Arena Zagreb će 10. ožujka ugostiti veliki borilački spektakl, Final Fight s Cro Copom u glavnoj borbi večeri.

S druge strane ringa - Ray Sefo, “ludi” Novozelanđanin, neupitna faca sporta, srčan, borben, može primiti dobre batine, teško ga je natjerati da odustane, no ipak, najbolji dani daleko su iza velikog showmana, koji je bio u stanju bilo koga izuti iz cipela. Sada mu je 41, a posljednji put u ringu je bio u listopadu 2010. Okušao se i u slobodnoj borbi, profi boksu... Od boraca iz Mirkovih K-1 dana, bespoštedni Sefo može se usporediti sa sunarodnjakom mu Markom Huntom.

Ima bombu u šaci

I da, opet ring, UFC je za našeg borca prošlo svršeno vrijeme, bilo je jasno nakon zadnjeg poraza od Nelsona, a kako se čini, debeljuca Roy posljednji je koji je imao prilike naguravati se s Mirkom po pravilima slobodne borbe. Cro Cop se nakon što je 2003. probušio mit Boba Sappa, vraća isključivo kickboxingu, to je ipak njegova prva ljubav.

- Jako mi je drago što se vraćam u K-1. To je možda najatraktivnijij borilački sport, puno dinamičniji od slobodne borbe. Nema hvatanja i sličnih stvari koji publici možda i nisu toliko zanimljivi - rekao je Cro Cop.

Nadovezao se na protivnika.

- Sretan sam što je pristao, neće to biti borba u kojoj se unaprijed zna pobjednik. Opasan je nokauter, ima bombu u šaci, jedno ogromno iskustvo i sigurno neće biti lako - s poštovanjem govori o Sefu.

- Tako je pošteno, ne mogu prevariti publiku. Nisam htio dovesti nekog papka da ga ja u prvoj rundi nokautiram, pa i i pod cijenu poraza, publika će više cijeniti pravog borca nego da ja umlatim nekog papka na brzinu. Bolje da me iznesu van, ali da bude vrhunski spektakl, što vjerujem i hoće... U pretjecanju magarca nema pobjednika...

Mirko je posljednje odradio u listopadu, nakon čega je morao na operaciju tetive desne ruke, logično je pitanje o stanju.

- Trenutačno sam sedam tjedana daleko od vrhunske forme. Oporavak je prošao uspješno, tetiva je dobro, pričvršćena je šarafima i sve je na svom mjestu što se toga tiče. To je ozljeda uzrokovana 20-godišnjim treningom, nit po nit je pucala godinama i bilo mi je bitno da je dobro saniram. Od posljednje borbe nisam konzumirao čak ni C vitamin. Trebao sam se dobro regenerirati, nešto kao kad zmija guli kožu, htio sam pročistiti organizam od svega i zaista se dobro osjećam. Za meč ću biti u vrhunskoj formi.

Želja je K1 titula

Freddy Kemayo, Daniel Ghita gornji su dom boraca, a uz Mirka, Mladen Brestovac, Igor Jurković, Marin Došen, Mladen Kujundžić, Agron Preteni čine zanimljivu paletu hrvatskih boraca koje vrijedi pogledati.

- Što se mene tiče, sve ovisi o zdravstvenom stanju, svaka borba može mi biti zadnja. Idem korak po korak, meč po meč. Želja mi je uzeti K-1 titulu, ako se održi glavni turnir ove godine...

Ima li treme, nikad prije nije izašao pred svoju publiku, Sefo i Arena nov su izazov za legendarnog Cro Copa.

- Nije isti naravno, volio bih da ljudi dođu. Imam previše iskustva da bih imao tremu iako ima psihološkog opterećenja, zamisli poraz? Ali s druge strane, čak mi je lakše što nastupam u Zagrebu, samo ću se spustiti do Arene, nema jet-laga, hotelske prehrane i drugih stvari koje su me ubijale u UFC-u - završio je Mirko.

Arena, 10. ožujak, Mirko Filipović, još da japanski spiker zaurla...

U prodaji 18.000 ulaznica



Ulaznice za Cro Cop Final Fight prodaju se od 25. siječnja na stranicama Eventima po cijeni od 150 (gornja tribina), 200 (donja tribina), 300 (parter), 500 (golden circle) i 700 kuna (VIP lože). U prodaji će biti 18.000 ulaznica. Sve dodatne informacije o priredbi možete pročitati na službenim stranicama priredbe na www.finalfight.hr

Linker
06. listopad 2024 15:31