CHICAGO - MAY 21: Dustin Byfuglien #33 of the Chicago Blackhawks reacts with teammates after scoring the game-winning goal in overtime to defeat the San Jose Sharks 3-2 in Game Three of the Western Conference Finals during the 2010 NHL Stanley Cup Playoffs at the United Center on May 21, 2010 in Chicago, Illinois. Jamie Squire/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP
NHL LIGA

Chicago maršira i dalje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. veljača 2013. 10:49

Do pete pobjede u posljednjih šest odigranih utakmica hokejaši Chicago Blackhawksa, trenutno najbolje momčadi NHL lige, stigli su u svom United Centeru protiv San Jose Sharksa sa 4-1.

Chicago je tako ostao i dalje jedina momčad u ligi bez poraza u regularnom dijelu i nakon 14 odigranih utakmica. Četvorica različitih igrača upisali su se među strijelce kod Blackhawksa, Marcus Kruger, Andrew Shaw, Dave Bolland i Niklas Hjalmarsson, dok je rezervni vratar Ray Emery upisao 27 obrana, kao i četvrtu pobjedu u četvrtoj započetoj utakmici u sezoni.

Nakon što su u sezonu startali sa sedam pobjeda, Sharksi su sada izgubili sedam utakmica zaredom, od čega tri u produžetku ili na penale.

Pittsburgh Penguinsi slavili su sa 3-1 na gostovanju kod Winnipeg Jetsa, a junak susreta bio je ljevokrilni napadač Craig Adams s dva postignuta gola, koji su mu ujedno bili jedini u sezoni. Preostali gol za Penguinse, svoj 11. u sezoni, zabio je James Neal. Penguinsima je ostvarena pobjeda bila 10. ovosezonska u 15 odigranih utakmica. Winnipeg Jetsi zaredali su sa tri uzastopna domaća poraza i trenutno su na ukupnom omjeru 5-8.

New Jersey Devilsi, vodeća momčad Istočne konferencije, slavili su na domaćem ledu protiv Philadelphia Flyersa 5-3 iako su nakon prve trećine zaostajali za dva gola (1-3). No, posljednje dvije dionice su dobili 2-0 i tako na kraju došli do pete pobjede u zadnjih šest susreta. Petorica različitih strijelaca zabili su za Devilse, a u posljednjoj su to bili David Clarkson i Steve Bernier. Martin Brodeur je na vratima skupio 25 obrana, a uspio je i asistirati Alekseju Ponikarovskom početkom druge trećine.

Aktualni prvaci Los Angeles Kingsi slavili su kod kuće s 2-1 protiv Columbus Blue Jacketsa golovima Kylea Clifforda i Mikea Richardsa i upisali tek petu ovosezonsku pobjedu (u 12 utakmica), dok je Dallas u gostima savladao Vancouver 4-3. U potonjoj je utakmici švedski napadač Vancouvera Henrik Sedin skupio dvije asistencije i sa ukupno 757 poena postao najefikasniji igrač Vancouvera u klupskoj povijesti prestigavši Markusa Näslunda (756).

NHL liga, petak:

Buffalo - Boston 4-2

New Jersey - Philadelphia 5-3

Winnipeg - Pittsburgh 1-3

Detroit - Anaheim 2-5

Chicago - San Jose 4-1

Calgary - St. Louis 2-5

Vancouver - Dallas 3-4

Los Angeles - Columbus 2-1

Linker
23. rujan 2024 04:19