AFP
SKANDAL U SPLITU

Braća Žužul potjerala Blanku Vlašić: 'Odlazi! Ovdje ne možeš više trenirati’

Ne mogu vjerovati da je netko Blanki zabranio da trenira u Splitu - kazao je Joško Vlašić
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 10. rujan 2013. 23:39

Joško Vlašić preko telefona zvučao je razočarano, osjetilo se da je sav u nevjerici. Njegovoj kćeri Blanki Vlašić nije dopušteno da trenira na terenima RNK Splita. Ozljeda ovaj put nije bila tema, čak je i situacija oko toga nešto bolja, napreduje, iako još nema najave njezina povratka.

Dozvolili, pa zabranili

- Bojan je bio u tajništvu RNK Split pitati za dozvolu da Blanka odradi trening, a tamo mu je rečeno: Naravno da možete trenirati, nema problema - počeo je priču Joško Vlašić.

No unatoč takvom stavu u tajništvu RNK Split, dogodilo se nešto posve neočekivano.

Tamo su, prema riječima Joška Vlašića, bili braća Žužul sa suradnicima.

- Jedan od njih prišao je Blanki i Bojanu i kazao: ‘Šefovi ne dopuštaju da koristite pomoćno igralište. Ne žele vas vidjeti da ovdje trenirate!’ Još ne mogu vjerovati da je netko Blanki zabranio da trenira u Splitu - kazao je Joško Vlašić.

Vlašić kaže da ga posebno čudi takvo ponašanje braće Žužul koji se predstavljaju kao spasitelji splitskog sporta kroz angažman u RNK Split.

- Žužulima svaka čast. Zaradili su novac, uspješni su biznismeni, učinili su puno za RNK Split, ali im ovakve stvari ne služe na čast - poručuje Joško Vlašić.

Zapravo je stvar jednostavna. Svaka priča ima svoju pozadinu pa i ova. Poznato je, naime, da Park mladeži zajednički koriste nogometaši RNK Split i atletičari ASK-a.

Ta dva kluba sustanari su s jednakim pravima. Problem je nastao nakon što je RNK Split preuredio pomoćno igralište, sagradio montažni objekt, a iz Grada su im obećali podršku za davanje koncesije na 30 godina za Park mladeži te realizaciju projekta Ruža Hrvatska koji uključuje izgradnju modernog nogometnog stadiona.

Vrijeđanje ASK-ovaca

Gdje je tu ASK?, pitali su se atletičari, a najglasniji među njima bio je Joško koji je ustvdio da je ASK po rezultatima puno ispred RNK Split i da se atletičare blokira u razvoju.

- Svi mi podržavamo izgradnju i napredak. Ali proceduralno postoji par stvari koje vrijeđaju sve ASK-ovce, ali i dostojanstvo drugih ljudi. Prvo, braća Žužul, odnosno RNK Split i ASK dijele prostor godinama i red je kad se nešto radi da se i svog sustanara obavijesti o promjenama. Ovako, uvijek je sumnja koliko su te namjere časne - ustvrdio je u zadnjem medijskoj istupu Joško Vlašić.

Kao bumerang sad mu se vratilo to da su iz RNK Split “otkantali” Blanku s pomoćnih terena Parka mladeži.

Linker
24. rujan 2024 07:19