AFP
NHL LIGA

Boston nadomak "metle"

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. svibanj 2013. 11:41

Hokejaši Boston Bruinsa poveli su s uvjerljivih 3-0 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NHL lige, pobjedom kod New York Rangersa 2-1.

Rangersi su imali prednost 1-0 uoči početka posljednjih 20 minuta utakmice, ali je Boston pogocima Johnnyja Boychuka i Daniela Paillea preokrenuo rezultat u svoju korist. New York je po prvi put nakon veljače 2010. godine izgubio susret u regularnom dijelu kada je u posljednju dionicu ušao s prednošću.

Pobjednički pogodak za Bruinse, kojima je sada potrebna još samo jedna pobjeda za ekspresan ulazak u finale, postigao je Paille 3:31 prije kraja.

Boston može osigurati konferencijski finale već u četvrtak kada ponovno gostuje u Madison Square Gardenu. Spomenimo i da su se u povijesti NHL lige samo tri momčadi vratile od zaostatka 0-3 u seriji.

Za razliku od serije Bruinsa i Rangersa gdje je sve praktički riješeno, serija aktualnog prvaka Los Angeles Kingsa i San Josea nije ni približno gotova. Nakon što su "kraljevi" poveli s 2-0 u polufinalu Zapadne konferencije, Sharksi su dvjema pobjedama pred svojim navijačima poravnali rezultat na 2-2.

San Jose slavio je identičnim rezultatom kao i Boston, a pobjednički pogodak postigao je Logan Couture u drugoj trećini, dok je Mike Richards samo ublažio poraz u posljednjoj trećini utakmice.

Obrane su i ovoga puta bile sjajne, pa je tako Antti Niemi na golu domaćina obranio 22 udarca, dok je gostujući čuvar mreže Jonathan Quick "skinuo" 21 šut prema svojim vratima.

Peta utakmica serije igra se u četvrtak u Los Angelesu.





NHL doigravanje:

Istočna konferencija, polufinale, 3. utakmica

NY Rangers - Boston 1-2

Boson vodi u seriji s 3-0

Zapadna konferencija, polufinale, 4. utakmica

San Jose - Los Angeles 2-1

Serija je izjednačena 2-2

Linker
24. rujan 2024 00:23