AFP
NHL LIGA

Boston nadomak finala

Boston je na svom ledu pobijedio Pittsburgh sa 2-1 nakon dva produžetka, te sada vodi sa 3-0 u pobjedama u seriji koja je igra na četiri pobjede.
Piše: HinaObjavljeno: 06. lipanj 2013. 11:16

Hokejaši Boston Bruinsa stigli su nadomak plasmana u finale doigravanja NHL lige nakon što su i u trećoj utakmici finala Istočne konferencije svladali Pittsburgh Penguinse, ovog puta na svom ledu sa 2-1 nakon dva produžetka, te sada vode sa 3-0 u pobjedama u seriji koja je igra na četiri pobjede.

Za treće slavlje protiv favoriziranih Penguinsa Bruinsi su morali igrati dodatnih 35:19 minuta u trećem dvoboju prije no što je Patrice Bergeron postigao pobjednički pogodak i još jednom potvrdio svoju visoku klasu u ključnim trenucima dvoboja.

Fenomenalan je na vratima domaćih bio Tuukka Rask koji je zaustavio 53 od 54 udarca gostiju, čime je svojim suigračima omogućio dovoljno vremena da dočekaju pad koncentracije u suparničkoj obrani za postizanje pobjedničkog gola.

Boston je poveo nakon sa 1:42 minute igre, David Krejči je prihvatio pločicu iza gola Pittsburgha, uspio se neometan ubaciti pred vrata, a zatim je njegov ne odviše jak udarac završio iza leđa neopreznog Tomaša Vokouna. Goste je sredinom druge trećine u igru vratio Chris Kunitz (28:51) preciznim udarcem nakon akcije Paula Martina i Pascala Dupuisa.

Usprkos velikom trudu gostujućih igrača, poglavito Jevgenija Malkina koji je putio čak 10 udaraca na gol, Rask je ostao čvrst na golu, a vrhunsku partiju svog vratara u vrijednu pobjedu pretvorila je sjajna napadačka linija Bruinsa Jagr-Marchand-Bergeron.

Češki veteran Jaromir Jagr izbacio je pločicu iz svoje obrambene trećine, Brad Marchand ju je prihvatio u srednjoj trećini uz samu ogradu, a nakon što je prevario svog čuvara gurnuo ju je pred vrata gdje se odlično snašao Patrice Bergeron (95:19) i postigao svoj drugi gol u produžetku u ovogodišnjem doigravanju. Prvim je donio prolazak Bruinsima u sedmoj utakmici prvoga kruga protiv Toronto Maple Leafsa.

Bruinsi će prvu priliku za prolazak u finale imati već u petak na svom ledu, dok bi Pensi morali napraviti čudo i slaviti u četiri uzastopne eliminacijske utakmice što je u gotovo 100-godišnjoj povijesti NHL-a uspjelo samo trima sastavima. Njihov se zadatak čini još težim s obzirom da su u tri dosadašnje utakmice postigli tek dva gola.

Pobjednik dvoboja između Bruinsa i Penguinsa će u velikom finalu igrati protiv pobjednika finala Zapada u kojemu trenutačno Chicago Blackhawksi vode protiv branitelja naslova Los Angeles Kingsa sa 2-1 u pobjedama.

FINALE ISTOKA:

Boston - Pittsburgh 2-1 (dva produžetka)

(Boston vodi 3-0 u pobjedama)





Linker
24. rujan 2024 02:31