AFP
NHL LIGA

Boston ide po Stanley Cup!

Hokejaši Boston Bruinsa pobijedili su kao domaćini Pittsburgh Penguinse 1-0 u četvrtoj utakmici finala doigravanja NHL lige u Istočnoj konferenciji, te su s 4-0 u pobjedama ostvarili plasman u veliki finale
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. lipanj 2013. 12:07

Hokejaši Boston Bruinsa pobijedili su kao domaćini Pittsburgh Penguinse 1-0 u četvrtoj utakmici finala doigravanja NHL lige u Istočnoj konferenciji, te su s 4-0 u pobjedama ostvarili plasman u veliki finale. Bruinsi su drugi puta u tri godine izborili borbu za Stanley Cup. Prije dvije godine su u velikom finalu bili bolji od Vancouvera s 4-3 u pobjedama. Osvojili su tada svoj šesti Stanley Cup, prvi nakon 1972. godine.

Ovoga puta će se za naslov boriti protiv boljeg iz ogleda finale serije na Zapadu, u kojoj Chicago Blackhawksi, prvaci iz 2010. godine, vode protiv lanjskih prvaka Los Angeles Kingsa 3-1 u pobjedama.

Pittsburg Penguinsi su svoj zadnji naslov osvojili 2009. godine. Ove sezone su bili najefikasnija momčad u osnovnom dijelu sezone NHL lige, ali su u četiri utakmice serije finala Istoka protiv Bostona ostali na samo dva postignuta pogotka! Bruinsi su ih zabili 12. Uz efikasnu igru u prve dvije, gostujuće utakmice, na svom ledu su prvenstveno slavili na krilima sjajnog 26-godišnjeg finskog vratara Tuukke Raska, koji je sjajno branio u cijeloj seriji. U trećoj utakmici je upisao nevjerojatne, 53 obrane, a u četvrtoj je obranio svih 26 udaraca na njegov gol.

Pogodak vrijedan četvrte uzastopne pobjede za Boston je zabio branič Adam McQuaid u trećoj trećini. Ove sezone je zabio samo jedan gol u 32 utakmice u osnovnom dijelu sezone, ovo mu je bio drugi u doigravanju.

NHL doigravanje, finale Istočne konferencije:

Boston (4) – Pittsburgh (1) 1-0

Boston je dobio seriju 4-0

Linker
23. rujan 2024 21:56