NHL LIGA

Boston Bruinsi preokrenuli

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. travanj 2014. 11:17

Boston Bruinsi i San Jose Sharksi nalaze se na korak od osiguranja prolaza, naime i jedni i drugi imaju 3-1 u seriji protiv Detroita i Los Angelesa. Minnesota je poravnala na 2-2 u seriji protiv Colorada.

Boston Bruinsi stigli su i do treće pobjede u seriji protiv Detroit Red Wingsa i vraćaju se na svoj led s vodstvom 3-1. Nakon što su u Bostonu izgubili prvu utakmicu, uzvratili su Red Wingsima s tri uzastopne pobjede i nalaze se pred prolazom.

U intenzivnoj i teškoj četvrtoj utakmici pobjedu Bruinsima donio je veteran Jarome Iginla pogotkom u 14. minuti produžetka nakon što su Bruinsi dostigli zaostatak od 2-0 iz rane faze utakmice. Kronwall i Dacjuk donijeli su Detroitu vodstvo, međutim gosti su odgovorili preko Toreya Kruga i Milana Lucica i izborili produžetak.

Fantastična obrana Minnesote zaustavila je Colorado i osigurala svojoj momčadi pobjedu 2-1 i poravnanje u seriji na 2-2. Avalanche je uputio samo 12 udaraca na gol domaćina čime je Minnesota postavila novi rekord kluba po broju dopuštenih udaraca prema golu.

Wild je vodio s 2-0 golovima Jareda Spurgeona i Charlieja Coylea da bi Ryan O'Reilly vratio neizvjesnost u susretom smanjivši na gol zaostatka. Ipak, gosti su imali velikih problema sa stvaranjem prilika i nisu uspjeli doći do novog pogotka te je Minnesota stigla do pobjede.

San Jose Sharksi nisu uspjeli pomesti Los Angeles Kingse koji su nakon tri poraza upisali pobjedu i smanjili na 3-1 u seriji. Kingsi su na svom ledu slavili s čak 6-3 s po dva gola Justina Williamsa i Mariana Gaborika te s po jednim Tylera Toffolija i Dustina Browna. Pogotke za Sharkse postigli su James Sheppard, Matt Nieto i Joe Pavelski.





NHL doigravanje, prvi krug, Istok:

Detroit Red Wings - Boston Bruins 2-3 (produžetak)

Boston vodi 3-1 u seriji

NHL doigravanje, prvi krug, Zapad:

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 2-1

2-2 u seriji

Los Angeles Kings - San Jose Sharks 6-3

San Jose vodi 3-1 u seriji

Linker
25. rujan 2024 06:19