Taekwondo klub Marjan

 JAKOV PRKIC Cropix
TAEKWONDO

Marjan najbolji u Skopju, Hrvatskoj 16 medalja; Ivana Arelić najbolja u kvalifikacijama za Europske igre

Prošle subote i nedjelje, glavni sjevernomakedonski grad Skopje, bio je domaćin turnir iz G-1 klase
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. travanj 2023. 13:06

Prošle subote i nedjelje, glavni sjevernomakedonski grad Skopje, bio je domaćin turnir iz G-1 klase "Skopje Open Ramus 2023". U Sjevernu Makedoniju je pristiglo čak 477 natjecateljica i natjecatelja iz cijele Europe, a koji su na ovom turniru skupljali bodove za reprezentaciju.

Ukupnim brojem bodova, splitski Marjan je zauzeo prvo mjesto u kategoriji seniora (tri zlata, tri srebra i jedna bronca), dok je Taekwondo klub Fox iz Bjelovara zauzeo 3. mjesto u kategoriji juniora (dva zlata). Ukupno su dakle Hrvatice i Hrvati osvojili 16 medalja!

Marjan je osvojio ukupno 590 bodova, dok je drugoplasirani Istanbul zastao na 310. Treće mjesto su podijelili s po 140 bodova ukrajinski Kijev i srbijanski klub Azija iz Beograda. U juniorskoj konkurenciji najbolji je bugarski klub Herey s 280 bodova, ispred kosovskog kluba Olympic Art 260 i bjelovarskog Foxa 240 bodova.

Zlato i dva srebra u kvalifikacijama za Europske igre

Minulog uskršnjeg vikenda u glavnom rumunjskom gradu Bukureštu, održan je kvalifikacijski turnir za ovoljetne Europske igre u poljskom gradu Krakowu. Među ukupno 145 sportaša, nadmetalo se i šestero 6 hrvatskih reprezentativaca, a polovica njih su se doma vratili s kolajnama oko vrata. Pače, Ivana Arelić je proglašena najboljom natjecateljicom po svjetskoj rang ljestvici u kategoriji do 62 kg.

U Bukureštu su medalje osvojili - zlato Ivana Arelić, Orion Sesvete (seniorke do 62 kg), dok su bronce zaslužili Matej Nikolić, Jastreb Zagreb (seniori do 80 kg) i Vito Krpan, Dubrava Zagreb (seniori do 80 kg).

Linker
18. travanj 2024 07:44