Lucija Lesjak

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
SVJETSKA LIGA

Lucija Lesjak brončana u Casablanci, Egipćanka predala borbu za medalju

Ranije je Hrvatica izbacila Engleskinju i Nizozemku te izgubila od Kazahstanke
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. lipanj 2024. 19:19

Lucija Lesjak je osvojila broncu u svojoj kategoriji iznad 68 kg na turniru Svjetske karate ligi u marokanskom gradu Casablanci. Posljednji susret za medalju zbog ozljede je predala Egipćanka Shaaban Menna Okila.

Prethodno je Lucija Lesjak osvojila prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini i izborila četvrtfinale svladavši Turkinju Meldiyem Yildirim 2-1, Engleskinju Lydiu Woolatt 9-1 i Nizozemku Robin van Wezel 5-4. Istim rezultatom izgubila je četvrtfinale od Kazahstanke Sofije Berultseve, a bez borbe u posljednjem izlasku na tatami stigla je do brončanog odličja

Od ostalih hrvatskih predstavnika korak do nastupa za broncu ostao je Ivan Kvesić u kategoriji do 84 kg. Ostvario je plasman u četvrtfinale prvim mjestom u kvalifikacijskoj skupini i pobjedama protiv Finca Bjorna Kulovuorija 4-1, Gruzijca Kviča Kiparoidzea 2-0, te Petra Spasenovskog iz Sjeverne Makedonije 3-1. U četvrtfinalu ga je zaustavio Jordanac Mohammad Aljafari 4-0, koji kasnije nije ušao u finale, a Ivan zbog toga nije dobio prigodu nastupiti u posljednjem susretu za broncu.

Lea Vukoja (do 68 kg) bila je druga u svojoj kvalifikacijskoj skupini i ostala je nadomak četvrtfinala. Na trećem mjestu kvalifikacijsku skupinu su završili Ema Sgardelli, Jelena Pehar (do 50 kg) i Mia Čačko (do 61 kg), a na četvrtom mjestu Sadea Bećirović (do 68 kg) i Enes Garibović (do 84 kg). (dba)

Linker
02. lipanj 2024 19:20