Anđelo Kvesić se bori za zlatnu medalju

 Nedim Grabovica/Xinhua News/Profimedia
MEDITERANSKE IGRE

Kvesić prvak Mediterana, Hrvat srušio Alžirca i zasjeo na tron! Bronca za Kamenjaševića, Plantić ispao

Ovo je za Anđela Kvesića drugo zlatno odličje s velikih natjecanja u ovoj godini
Piše: HinaObjavljeno: 27. lipanj 2022. 22:03

Bronca za Kamenjaševića

Hrvatski hrvač Antonio Kamenjašević osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 77 kilograma na Mediteranskim igrama u Oranu, dok je Ivan Lizatović nažalost izgubio u borbi za odličje u kategoriji do 60 kilograma.

Kamenjašević je u borbi za broncu svladao Talijana Ciru Russa sa 3-1, dok je bolji od Lizatovića bio Egipćanin Haythem Mahmoud sa 3-0.

Bronca Kamenjaševića je četvrta medalja za Hrvatsku u Oranu, zlato je osvojio karatist Anđelo Kvesić, a bronce njegov brat Ivan Kvesić te Luka Ban i Filip Špoljarec u muškim parovima u badmintonu.

Ispao i Plantić

Hrvatski boksač Damir Plantić izgubio je dvoboj osmine finala u kategoriji do 81 kilograma na Mditeranskim igrama u Oranu od Egipćanina Abdelrahmana Abdelgawwada jednoglasnom odlukom sudaca sa 0-3.

Ispadanjem Plantića Hrvatska je ostala bez predstavnika u muškom dijelu natjecanja jer je Noa Ježek u nedjelju izgubio svoj dvoboj u kategoriji do 69kg jednoglasnom odlukom sudaca od domaćeg predstavnika Jugurtha Ait-Bekka, dok je Petar Krešimir Knežević zbog trovanja hranom odustao od nastupa u kategoriji do 75kg.

Jeidna hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić bi trebala u utorak boksati meč četvrtfinala u kategoriji do 54kg protiv crnogorske prvakinje Bojane Gojković ako se dovoljno oporavi od trovanja hranom.

Kvesić prvak Mediterana

Hrvatski reprezentativac u karateu Anđelo Kvesić osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru u kategoriji iznad 84 kg pobijedivši u finalu domaćeg predstavnika Hocinea Daikhija sa 2-1.

Ovo je za Anđela Kvesića drugo zlatno odličje s velikih natjecanja u ovoj godini, nakon što je prije mjesec dana u turskom Gaziantepu osvojio naslov europskog prvaka.

Na putu do naslova prvaka Mediterana Anđelo je prvo pobijedio Tunižanina Houssema Choiyu (5-3), potom u četvrtfinalu bio bolji od Grka Mihaila Tzanosa (4-0), da bi u polufinalu slavio pobjedu nad bosansko-hercegovačkim predstavnikom Rijadom Džuhom (5-0).

Nekoliko sati prije Anđela do brončanog odličja je došao njegov brat Ivan Kvesić u kategoriji do 84 kg. U borbi za broncu je s uvjerljivih 8-2 bio bolji od Alžirca Falleha Midounea.

MI, badminton: Ban i Špoljarec poraženi u polufinalu

Hrvatski reprezentativci u badmintonu Luka Ban i Filip Špoljarec nisu se uspjeli plasirati u finale turnira muških parova na Mediteranskim igrama u Orunu izgubivši u polufinalu od Alžiraca Mammerija i Medela sa 1:2 (21:18, 15:21, 14:21).

Ban i Špoljarec su tako došli do brončanog odličja, dok će se alžirski par za zlato boriti protiv Španjolaca Penalvera Pereire i Abiana Vicena koji su sa 2:1 (17:21, 21:15, 21:19) svladali Talijane Caponija i Totija.

Linker
20. svibanj 2024 23:04