-/WAVEBREAK/PROFIMEDIA
EP KARATE

Hrvatska izgubila dvoboj za broncu od Azerbajdžana, ali jedini smo uz domaćina osvojili više od jednog zlata

U konkurenciji 22 zemlje koje su osvajale odličja Hrvatska je na kraju na izvrsnom drugom mjestu
Piše: HinaObjavljeno: 29. svibanj 2022. 15:41

Završnog dana Europskog prvenstva u karateu u turskom Gaziantepu hrvatska muška selekcija u katama u sastavu Nikola Solomun, Luka Koščević i Moreno Emanuelle-Pinter izgubila je susret za ekipnu broncu od selekcije Azerbajdžana.

Hrvatska se vrsta potpuno neočekivano našla u dvoboju za medalju, jer su se u ovom sastavu pripremali tek nešto više od dva mjeseca.

Azeri Aliyev, Baljanli i Gulijev osvojili su 25.38 boda, nepuna dva boda više od naše reprezentacije - 23.46.

Hrvatska je na EP u Turskoj osvojila dvije zlatne medalje - ženska vrsta u borbama Lea Vukoja, Mia Greta Zorko, Sadea Bećirović, Lucija Lesjak, te Anđelo Kvesić u kategoriji +84 kg, jedno srebro (Enes Garibović u kategoriji -84 kg) i jednu broncu (Jelena Pehar u kategoriji -50 kg).

U konkurenciji 22 zemlje koje su osvajale odličja Hrvatska je na kraju na izvrsnom drugom mjestu odmah iza najbolje - reprezentacije Turske. Hrvatska je uz domaćina jedina s više od jednog zlata na EP u Gaziantepu.

Prema broju odličja naši su šesti, a najbolja je opet Turska s devet, ispred Francuske s osam i Italije sa sedam medalja.

Danijela Topić osvojila je još jedno zlato, i to u natjecanju karatista s intelektualnim poteškoćama, pa je na taj način Hrvatska prvi put u povijesti osvojila najsjajnije odličje na EP-ima u parakarateu.

Sudjelovalo je 505 natjecatelja iz 45 zemalja.

Linker
02. srpanj 2024 12:52