Ema Sgardelli

 OSOBNI ARHIV
ZAVRŠENO SP MLAĐIH UZRASTA

Ema Sgardelli osvojila svjetsku broncu! Medalja za kraj vrlo dobrog nastupa na svjetskoj smotri

‘Žao mi je jedino poraza u polufinalu, finale mi je zapravo izmaknulo za dlaku‘, kaže Sgardelli.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. listopad 2022. 17:55

U turskom gradu Konyji u nedjelju je završeno Svjetsko karate prvenstvo za mlađe uzraste, točnije kadete, juniore i mlađe seniore, a konac je glede Hrvatske začinila Ema Sgardelli osvojivši broncu.

U borbi za odličje u kategoriji do 50 kg, Ema je svladala Kazahstanku Maliku Abzhanovu 4-3. Podsjetimo, dva dana ranije je Sgardelli je sudačkim preglasavanjem izborila 2. kolo, jer u susretu s predstavnicom Kosova Redonom Gashi nije bilo bodova. U nastavku svladala je Latvijku Aleksandru Mihailovu 3-0, Tzu-Yun Chen iz Tajvana 4-1 i Portugalku Leu Barros 3-2. U polufinalu je slijedio minimalan poraz od Marokanke Hibe Fellaqui s 3-2, da bi nedjeljom pobjedom u posljednjem dvoboju stigla do brončanog odličja.

- Žao mi je jasno poraza u polufinalu, u vrlo tijesnoj borbi, finale mi je zapravo za dlaku izmaknulo. Ipak, sretna sam što se kući vraćam s medaljom - nakon borbe za broncu će Ema Sgardelli, uz dodatak.

- Svaka je borba bila zahtjevna i teška na svoj način. Pogotovo jer su u kategoriji bili po jedna, ali onda jaksno najbolja borkinja iz svake države. Nisam znala puno o suparnicama osim Latvijke s kojom sam se borila već ove godine, u Pragu u polufinalu Europskog prvenstva. Ovo je za mene bila inače najuspješnija godina dosad jer je velika stvar u jednoj godini osvpjiti medalju na svjetskom i europskom prvenstvu.

Dan ranije, u subotu, Sara Tomić je osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje u kategoriji iznad 54 kg. Podsjetimo da je tijekom tjedna u Konyji, Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza tajnim glasovanjem postao član Izvršnog odbora, a potom i pomoćnik glavnog tajnika WKF-a (Svjetskog karate saveza).

S jednim zlatom i jednom broncom na SP mlađih uzrasta u Turskoj, Hrvatska je na ljestvici osvajača odličja završila na 14. mjestu u konkurenciji 1,843 natjecatelja iz 105 zemalja.

Linker
29. rujan 2024 01:24