Karla Prodan

 TINO MARIĆ/HJS
POSLJEDNJI DAN GRAND PRIXA

Hrvatski predstavnici nastavljaju množiti medalje, Karli Prodan pripalo srebro u Zagrebu

Članica splitskog kluba osigurala je petu medalju Hrvatskoj
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. rujan 2024. 19:11

Nedjelja je na 11. Grand Prixu Zagreb, najuspješnijem do sada za Hrvatsku, donijela i još jednu, ukupno petu medalju. Za nju se u kategoriji do 78 kg pobrinula Karla Prodan, članica splitskog kluba Pujanke osvojila je srebro nakon što je u finalu pokleknula tek od sjajne Nizozemke Sanne van Dijke, brončane s Olimpijskih igara u Parizu prije mjesec dana. Na putu do finala, Karla Prodan je bila bolja od Aleksandre Turek iz Poljske, Liz Ngelbeye iz Francuske, te Lieke Derks iz Nizozemske. U finalu je iskusnija Nizozemka slavila ipponom nakon što su obje judašice imale po dvije javne opomene.

Imali smo u finalnom bloku i još jednu natjecateljicu u nedjelju. To je Helena Vuković u kategoriji iznad 78 kg. Helena je pobijedila Poljakinju Witoriju Lis, ali izgubila od Izraelke Alme Mishiner. U repasažu je u prvoj borbi Helena pobijedila sunarodnjakinju, reprezentativnu kolegicu Tinu Radić i tako izborila borbu za broncu protiv Talijanke Erice Simonetti. Borba je otišla u judaško doigravanje ili do Zlatnog boda u kojem je nakon 48 sekundi borbe, Talijanka iskoristila trenutak nepažnje naše judašice i wazarijem došla do bronce.

Na tatami zagrebačke Arene u nedjelju je izašlo još 6 hrvatskih judašica i judaša, ali su gubili u prvim borbama. Od muškaraca to su bili: u kategoriji do 90 kg Ivan Brnada, Lovre Mrković i Bruno Rozga te u kategoriji do 100 kg Ivan Rozga.

Marko Kumrić je u kategoriji do 100 kg prošao Nijemca Johannesa Freya u 1. kolu, ali ne i Ukrajinca Antona Savitskija koji je na koncu osvojio i zlatnu kolajnu.

Od žena, rano su ispale Petrunjela Pavić (do 78 kg) i Ivana Šutalo (iznad 78 kg), uz poraz Tine Radić od Helene Vuković. (dba)

Linker
15. rujan 2024 19:11