Izbornik ringovnig disciplina Igor Ivošević i izbornik tatami disciplina Zoran Cicvara

 Davorin Olivari
VELIKE NAJAVE

Hrvati u društvu najvećih zvijezda dočekuju pravi spektakl! ‘Naš cilj je biti među tri najjače svjetske sile‘

Izbornici hrvatske reprezentacije pred početak Svjetskog prvenstva u portugalskoj Albufeiri
Piše: Davorin Olivari iz PortugalaObjavljeno: 20. studeni 2023. 08:47

Danas starta Svjetsko prvenstvo u kickboxingu, domaćin je Portugal, gradić Albufeira od 30 tisuća stanovnika na jugu ove države. Kako ovaj sport u kvalitativnom smislu napreduje koracima od sedam milja ovogodišnje jest najmasovnije, na njemu sudjeluje preko 1400 borkinja i boraca iz 77 država. Prisutne su sve najveće svjetske zvijezde ovog sporta i očekuje se pravi spektakl. Hrvatska je među najjačim silama, na velikim natjecanjima, europskim i svjetskim prvenstvima naše majstorice i majstori uvijek se vraćaju s velikim brojem medalja. Za ovo natjecanje Hrvatska je prijavila 55 borkinja i boraca, odabrana je krema, tako da se i iz Portugala mogu očekivati lijepe vijesti. Svjetsko prvenstvo obuhvaća ringovne i tatami discipline.

- Brojke prijavljenih borkinja i boraca su impozantne. A sigurno će i kvaliteta njihovih izvedbi biti na visokoj razini. Naša reprezentacija u ringovnim disciplinama je maksimalno spremna, pripreme su odrađene jako dobro. Tako da vjerujem da ćemo se doma vratiti s dosta medalja - kaže nam Igor Ivošević, jedan od izbornika hrvatske vrste u ringovnim disciplinama, drugi je Miljenko Šarac

Letvica je visoko postavljena

S obzirom da je Hrvatska na posljednjim velikim natjecanjima uvijek zauzimala sam gornji dio ljestvice najboljih po broju osvojenih medalja, peto ili šesto mjesto, logično je predviđati da će i u Portugalu biti na toj razini. S tim da Ivošević želi još više, izbornik je veliki optimist.

- Posljednjih desetak-petnaestak godina stalno smo u vrhu. Cilj nam je na ovom Svjetskom prvenstvu biti među tri najbolje reprezentacije na Globusu.

Letvica je vidimo visoko postavljena, ali kad pogledate sastav, sve te vrhunske borkinja i borce, cilj je apsolutno dohvatljiv. Na djelo ćemo vidjeti Andreja Kedveša, Roka Doždora, Nikicu Radonića, Tonija Čatipovića, Muhameta Deskaja, Gaja Čosića, Antu Širića, Zvonimira Čikotića, Antu Verunicu, Luku Žuljevića, Ante Buzova, Antonija Krajinovića, Marca Opšivaća, mlade nade Vitu Košara, Ivana Bertića, braću Bornu i Niku Bilandžića, Roberta Rezu, Bornu Manjolovića... Kod djevojaka legendarne Nives Radić i Helenu Jurišić, Karmelu Makelju, Luciju Bilobrk, Antoniju Zec, Mariju Bodač, Anu Bajić, Luciju Regvat, Saru Pešut, Elu Znaor, Elizabetu Crnković, Anu Stojanović, Laru Miholić, Luciju Bakalar, Lorenu Gazilj....

Propisno odrađene pripreme

- Naše natjecateljice i natjecatelji u tatami disciplinama su apsolutno spremni za ostvarivanje velikih rezultata. Pripreme su odrađene onako kako je potrebno za ovakvo veliko natjecanje kakvo je Svjetsko prvenstvo. Konkurencija je ogromna, sve države su dovele sve najbolje što imaju. Svaka medalja koja ovdje u Portugalu bude osvojena imati će veliku vrijednost. Jer osim onih poznatih iz samog vrha, bit će dosta i nepoznatih borkinja i boraca s raznih kontinenata, pa i to garantira dodatnu zanimljivost, jer mnogi od tih ‘nepoznatih’ mogu biti iznenađujući faktor za favorite. Međutim, veliki sam optimist, mislim opravdano, vjerujem da ćemo biti u samom svjetskom vrhu - kazao je izbornik tatami disciplina Zoran Cicvara.

Linker
07. srpanj 2024 05:07