RONALD GORSIC Cropix
SPEKTAKL U ZG ARENI

Hrvati nizali nokaute, Brestovac u oproštaju slomio ruku protivniku, priču zapečatio teškaški ‘rat‘

Brestovac se umirovio kao jedan od najboljih hrvatskih kickboksača svih vremena
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 21. rujan 2024. 23:16

Zagrebačka Arena ove je subote bila dom najboljih kickboksača na svijetu. Glory, najjača svjetska organizacija drugi put je došla u Zagreb, prvi put nakon 10 godina kada je nastupio legendarni Mirko Cro Cop, koji se pojavio u Areni i izazvao najveće ovacije cijele dvorane. Svi, ali apsolutno svi bili su na nogama kada je on kročio prema ringu... Ipak, posvetimo se onima koji su činili cijeli "fight card".

U glavnoj borbi večeri suočili su se prvi i drugi izazivač teške kategorije, Levi Rigters i Bahram Rajabzadeh. Izvorno je priredbu trebao predvoditi Antonio Plazibat, no bio je spriječen nastupiti zbog ozljede lakta i umjesto njega je upao Rajabzadeh.

Bio je to ujedno i revanš polufinala ovogodišnjeg teškaškog turnira, gdje je slavio Rigters, doduše kontroverznom odlukom. Azer je bio i više nego spreman za osvetu, to je jedina riječ koju je ponavljao cijeli tjedan i sve što mu je bilo na pameti.

image

Levi Rigters i Bahram Rajabzadeh

RONALD GORSIC Cropix

Upravo se tako i borio, u njegovom stilu, pritiskao je Rigtersa cijelo vrijeme tijekom prve dvije runde i bio je jako blizu završetku borbe, no nije ga uspio završiti. U trećoj rundi dobio je službeno upozorenje od suca jer je Rigtersu "otvorio" glavu u sudaru, a onda se dogodilo ključan trenutak meča. Rigters je pogodio koljenom u glavu i uzvratio istom mjestom, "otvorio" ga, a doktor je rekao da više ne može i tu je priči bio kraj!

Rigters je tako postao obvezni izazivač za Rica Verhoevena, kojemu će se moći osvetiti za poraz u finalu teškaškog turnira i uzeti pojas teške kategorije.

U sunaslovnoj borbi večeri rukavice su ukrstili Tariq Osaro i Nico Horta. Publika je ispratila Osara zvižducima, nisu zaboravili nokaut protiv Plazibata...

image

Nico Horta i Tariq Osaro

RONALD GORSIC Cropix

Horta je upao u ovaj meč kao zamjena za Ukua Jurjendala i pružio puno bolju izvedbu nego što se očekivalo, možda i bolju no što bi pružio Estonac. Ipak, to mu nije bilo dosta jer je "Cookie" slavio odlukom sudaca, također dočekanu zvižducima...

‘Posljednji ples‘ završio je uspješno

Možda nije bila glavna borba večeri kao takva, ali ona koju smo najviše iščekivali jest Mladena Brestovca i Karima Diana. Bio je to posljednji ples "Scorpion Stinga" među konopcima.

image

Karim Dian i Mladen Brestovac

RONALD GORSIC Cropix

Odmah na početku borbe preuzeo je Brestovac kontrolu u ringu i počeo gađati Diana lijevom nogom, poglavito u tijelo. U jednom navratu malo je nedostajalo da sjedne i čuveni lijevi "high kick", no bio je kratak nekoliko centimetara. To ga, naravno, nije obeshrabrilo da nastavi dalje, a ubrzo je i dovršio meč.

Uputio je snažni "middle kick" lijevom nogom u tijelo i ruku, Dian više nije mogao (slomljena ruka) i to je bio kraj jedne velike karijere. Brestovac se umirovio kao jedan od najboljih hrvatskih kickboksača svih vremena, cijela dvorana ispratila ga je stajećim ovacijama u mirovinu...

image
RONALD GORSIC Cropix

Suci nisu imali lak zadatak

Jedan od najiščekivanijih mečeva na priredbi bio je teškaški okršaj između Plazibatovog krvnika, Nordinea Mahieddinea i Nikole Filipovića. Nakon bespoštedne borbe punih devet minuta, podijeljenom odlukom sudaca slavio je alžirski borac koji se nakon duge stanke vratio u ring, i to više nego uspješno.

image

Nikola Filipović i Nordine Mahieddine

RONALD GORSIC Cropix

Uistinu sjajan meč pružili su Arian Sadiković i Vedat Hoduk. Tri runde "rata" među konopcima, i jedan i drugi bili su na podu, no izdržali su do samog kraja, a o neizvjesnost meča dovoljno govori da smo gledali dodatnu, četvrtu rundu. Nakon dodatne tri minute suci su dali pobjedu turskom borcu.

image

Vedat Hoduk i Arian Sadiković

RONALD GORSIC Cropix

Kedveš i Cvjetićanin digli Arenu na noge

"AK-47" u punom smislu te fraze. Andrej Kedveš dominirao je cijelo vrijeme, a u trećoj rundi udarcima u noge protivnika zapečatio si je drugi trijumf u drugom nastupu za Glory te se etablirao među najboljim borcima u kategoriji. Izvedba koju je pružio publiku nije ostavila ravnodušnom, jedva čekamo da ponovno uđe u kavez.

image

Andrej Kedveš i Guerric Billet

RONALD GORSIC Cropix

Glavni dio večeri otvorili su Jimmy Livinus i Miloš Cvjetićanin. Srpski borac upisao je debi u Gloryju - i to na kakav način! Ekspresno je "uništio" protivnika "bombama" i zaradio velike ovacije publike, prekid u prvoj rundi podigao je cijelu dvoranu na noge! Dobio je ponajveće ovacije od svih boraca u Areni, veliki palac gore za zagrebačku publiku.

image

Miloš Cvjetićanin i Jimmy Livinus

RONALD GORSIC Cropix

Bertić i Do rutinski do pobjeda

Preliminarni dio večeri zatvorio je sraz između Cedrica Doa i Filipa Matića. Francuz je u prvoj rundi dva puta slao Matića na pod, no Osječanin je preživio to, čak je krajem runde i uzdrmao protivnika. Ipak, spasa nije bilo u drugoj rundi kada je Do nastavio razornim tempom, Matićev kut je u jednom trenutku bacio ručnik u ring i priči je tu bio kraj.

image

Filip Matić i Cedric Do

RONALD GORSIC Cropix

Prvi meč večeri koji je otišao na odluku sudaca jest onaj Ivana Bertića i Danuta Hurduca. Iako je ovaj meč bio među najkompetitivniji u preliminarnom dijelu, Bertić je bio puno bolji od protivnika i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde.

image

Ivan Bertić i Danut Hurduc

RONALD GORSIC Cropix

Zvijezda je rođena - Vito Košar!

Publiku je svojim ulaskom u ring zapalio talentirani 23-godišnji Vito Košar, koji je do borilišta došao uz pjesmu "Boja mojih vena". Protivnik mu je bio poznati srpski MMA borac, Aleksandar Janković koji u ovom meču nije imao šanse. Košar je odmah pritisnuo Jankovića i nakon kombinacije lijevim krošeom prvi put poslao Srbina na pod. Janković je preživio to brojanje, no nedugo zatim Košar je uputio lijevi "high kick" u stilu Mirka Cro Copa i Janković se ponovno našao na podu. Nekako je preživio i taj nalet, no zaprešićki stroj opet je pogodio lijevom nogom i tu je priči bio kraj. Ovo je bila prva pobjeda u profesionalnoj karijeri za Košara, koji nam je nakon borbe izjavio:

image

Vito Košar i Aleksandar Janković

RONALD GORSIC Cropix

- Ne može biti bolja pozornica od ove u Zagrebu! Dva protivnika su mi otkazala pa je upao Janković koji je iskusan, ima preko 30 profesionalnih mečeva, svaka mu čast što se pristao boriti.

Nismo mogli zaobići ulaznu pjesmu kojom je "zapalio" publiku, ipak je u Zagrebu Dinamo - Dinamo...

- To je bila savršena pjesma za ulazak u ring!

Otkrio nam je i što je iduće za njega:

- Krajem godine imam Europsko prvenstvo u kickboxingu, a nakon toga se nadam još pokojem meču u Gloryju.

Sam početak priredbe obilježio je hrvatski okršaj između Antonija Krajinovića i Tea Mikelića. Krajinović je doživio veliku podršku publike pri ulasku u ring te je osokoljen tim odmah na početku borbe krenuo na Mikelića i nakon prve serije sudac je počeo brojati borcu iz Pule.

image

Antonio Krajinović i Teo Mikelić

RONALD GORSIC Cropix

Prvo brojanje je preživio, ali u drugom naletu iz kuta su bacili ručnik te je Osječanin pobijedio prekidom nakon manje od minute.

Linker
02. listopad 2024 13:01