Cropix/Tomislav Krišto
DANI ODLUKE

BOLI I SRCE I DUŠA Kostelić teška srca otkrio plan za kraj: 'To je izmišljotina!'

Ivica Kostelić u nedjelju prijepodne ipak nije odradio svoju posljednju vožnju, kako su danas najavili neki hrvatski mediji. Svjetska skijaška legenda javila se za Jutarnji.hr između dvije vožnje slaloma u Kranjskoj Gori i otkrila 'kakav je plan'.
Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 06. ožujak 2016. 13:50

Iako se nije uspio plasirati u drugu vožnju (stazu prešao za 55.71 sekundi sa 3.99 sekundi zaostatka za najbržim Hirscherom), prvi lauf u slavnom slovenskom skijalištu nije bio i zadnji za Ivicu.

"To nije točno. Ja nisam rekao da je ovo moja zadnja tekma, ne znam odakle to, znači da je netko to onda izmislio. Tek trebam odlučiti o kraju karijere", rekao nam je Ivica u telefonskom razgovoru i najavio kako će veliku odluku objaviti uskoro:

"Za mjesec dana ili mjesec i pol. To ćemo još vidjeti".

Koliko vas srce vuče da eventualno odradite još jednu sezonu, iako ste i sami najavili da je kraj blizu.

"Jako, jako me vuče! Teško mi je sad bilo što reći, jer srce mu vuče u tu stranu, ali zdravlje vuče na drugu. Ova slalomska sezona mi je bila loša. Na početku sam postavio neke ciljeve koje nisam uspio dosegnuti. A danas? Danas se nije moglo puno napraviti, staza je bila u lošem stanju, a u mojem zdravstvenom statusu se ne može baš puno napraviti ovdje. Koljeno je još u slalomu podnošljivo, ali ostale discipline su veći problem".









Je li pogled u budućnost ove nedjelje ipak ljepši nego prije? Istok Rodeš i Elias Kolega osvojili su zlato i srebro na Svjetskom juniorskom prvenstvu. U istoj utrci slaloma.

"To je odlično! To je odličan znak bez obzira što ljudi govore da juniorsko skijanje nije isto što i seniorsko. Ovo je pravi znak da su dečki na dobrom putu prema vrhunskim dosezima. S reletivnom sigurnošću možemo reći da oni koji postižu dobre rezultate na juniorskim natjecanjima često kasnije budu i natjecatelji Svjetskog kupa. Ma to je u svakom slučaju dobar znak".

Kakve su po vama Rodešove psihofizičke predispozicije, trenirao je s vama, kakav vam je 'filing' kad je on u pitanju?

"On je izrazito fizički disponiran, baš onak' vidi se da je genetski fizički disponiran i to je sigurno jedna od njegovih najvećih kaliteta. A naravno, sad slijedi korak u seniorsko skijanje i nadam se da će tu imati kvalitetno vodstvo i da će zajedno uspjeti premostiti taj jaz između juniorskog i seniorskog skijanja".

Linker
23. rujan 2024 13:24