Clifford Etienne

 TANNEN MAURY Afp
CRNI NOSOROG

Tyson ga nokautirao za 49 sekundi, osuđen je na 105 godina zatvora pa iza rešetaka otkrio skriveni talent

Osuđen je zbog oružane pljačke, otmice te pokušaja ubojstva policajca u saveznoj državi Louisiani
Piše: SNObjavljeno: 17. ožujak 2023. 12:51

22. veljače 2003. Mike Tyson ušao je u ring kako bi se borio protiv Clifforda Etiennea što je, pokazalo se, bila njegova posljednja profesionalna boksačka pobjeda.

image

Mike Tyson i Clifford Etienne

JEFF HAYNES Afp

Iron Mike tada je nokautirao čovjeka poznatoga kao Crni nosorog (The Black Rhino) za samo 49 sekundi unatoč svojim ozlijeđenim leđima.

Crni nosorog boksa osuđen na 105 godina zatvora

Mike Tyson u međuvremenu je imao problema sa zakonom zahvaljujući ulaganjima u poslove povezane s kanabisom, ali je uspio vratiti svoj život na pravi put, dok Clifford Etienne i dalje služi svoju zatvorsku kaznu od 105 godina na koju je osuđen 2006. (početna je kazna bila 160 godina) zbog oružane pljačke, otmice (ukrao je auto u kojem su bili žena i njezina djeca) te pokušaja ubojstva policajca u Baton Rougeu (Louisiana).

Postao cijenjeni slikar iza rešetaka

Boksački Crni nosorog koji se borio protiv Mikea Tysona, Francoisa Bothe (2002.) i strašnog diva Nikolaja Valujeva (2005.), razlog za život iza rešetaka pronašao je u boji. Naime, otkrio je da ima talent za slikanje. Slike Clifforda Etiennea vrlo su brzo dobile na cijeni, a jedna od njih visi čak i u policijskoj stanici u New Orleansu.

image
SCREENSHOT Screenshot

U pismu, koje je objavio TMZ Sports, boksački Black Rhino napisao je da vrijeme provodi "slikajući, šišajući suigrače, odgovarajući na dopise i gledajući vijesti, posebno sportske".

image
SCREENSHOT Screenshot

- Više nisam u samostalnoj ćeliji, sada dijelim veliku sobu sa stotinjak zatvorenika. Zdrav sam i radujem se boljoj budućnosti. Otići ću odavde - poručio je u pismu Clifford Etienne.

Linker
22. travanj 2024 18:56