Anthony Joshua

 Fayez Nureldine/afp/profimedia
SPEKTAKL U NAJAVI

Joshua uvjerljivo slavio u Rijadu pa jasno dao do znanja što misli o borbi s Hrgovićem: ‘Ja sam na svojem putu...‘

Britanski boksač Anthony Joshua je opravdao ulogu favorita i slavio protiv Šveđanina Otta Wallina
Piše: SNObjavljeno: 24. prosinac 2023. 08:54

Britanski boksač Anthony Joshua je opravdao ulogu favorita i slavio protiv Šveđanina Otta Wallina u glavnoj borbi večeri na Day of Reckoningu u Rijadu. Joshua je dominirao mečem, a Wallinovi treneri su na kraju pete runde zatražili prekid meča.

- Ne mogu ocijeniti svoj nastup. Moj tim i fanovi će to odraditi, njima to prepuštam. Ne, ovo nije ‘throwback‘, ovo je još jedan meč. Poštujem Otta i ususret ovom meču, svima sam govorio da se moram fokusirati isključivo na njega jer poštujem njegove vještine. Ovo je bio još jedan dan u uredu za mene - prenio je Joshuine riječi nakon meča FightSite.

Joshua je pohvalio i svojeg protivnika.

- Nemojmo govoriti da se Otto predao između rundi, jer njega smatram istinskim ratnikom. Mislim da je njegov kut imao veliku ulogu u predaji meča, a to su napravili kako bi ga sačuvali za nastavak karijere. Siguran sam da bi on nastavio. Jednostavno se radi o viziji, tajmingu i reakcijama. Smatram da sam nadaren borac, s posebnim darom koji koristim najbolje što mogu. Ekstremno naporno radim i danas sam imao svoj dan, hvala Bogu - rekao je Joshua.

Promotor Eddie Hear je najavio kako će se Joshua iduće boriti s Filipom Hrgovićem.

- Znate, imali smo tešku odluku između napada na titulu i borbe protiv Deontayja Wildera. Imali smo potpisan ugovor za meč s Wilderom, ali on je izgubio večeras, a takve stvari ponekad se događaju u boksu. Možda je to blagoslov, jer Joshuu najviše zanimaju svjetske titule. On želi postati svjetski prvak po treći put. Otto Wallin držao je drugo mjesto na IBF-ovoj ljestvici, a sada nas čeka meč između Hrgovića i AJ-a za svjetsku titulu - rekao je Hearn.

Borbu s Hrgovićem, koji je nešto ranije u večeri uvjerljivo slavio protiv Australca Marka De Morija tehničkim nokautom nakon samo 76 sekundi u prvoj rundi, prokomentirao je i sam Joshua.

- Kao što sam već rekao, svaka borba vodi prema konačnoj destinaciji (svjetskoj tituli). Moram nastaviti moliti i pobjeđivati, a moram ostati i fokusiran. Ja sam na svojem putu, a vidjet ćemo koliko daleko ću dogurati - rekao je odmjereni Joshua.

Linker
25. travanj 2024 22:04