Agron Smakici, Anthony Joshua

 PRIVATNA ARHIVA Privatna Arhiva
PAO JE BRAZILSKI TEŠKAŠ

Hrvat koji je glavni sparing partner Anthonyju Joshui upisao 19. pobjedu u 20. meču profesionalne karijere

Agron Smakići pobijedio je Brazilca Fernanda Almeidu u njemačkom Wuppertalu
Piše: Andro PolićObjavljeno: 16. srpanj 2022. 12:11

Hrvatski teškaš Agron Smakići (32) pobijedio je Brazilca Fernanda Almeidu u borbi koja se održala u njemačkom Wuppertalu. Bila mu je to 20. borba u profesionalnoj karijeri i 19. pobjeda, a ujedno i 17. koju je završio nokautom.

Već na otvaranju borbe Smakići je povezao dva direkta, a potkraj prve runde, sudac je već morao odbrojavati grogiranom protivniku koji nije uspio izdržati niti do kraja prve dionice. Pobjeda će mu omogućiti put prema napadu na interkontinentalnu titulu WBA verzije.

Posljednjih mjeseci govorilo se kako bi u iduću borbu Smakići mogao imati s nekim od renomiranih imena, međutim, na kraju se nitko od nije odvažio stati na put našem boksaču. Trenutno se nalazi na 53. mjestu u poretku teškaša prema BoxRecu.

Uskoro će otputovati u Saudijsku Arabiju zajedno s Anthonyjem Joshuom kojemu 20. kolovoza slijedi revanš protiv Oleksandra Usika. Inače, Hrvat je postao glavni sparing partner engleskog boksača koji se priprema za drugu borbu protiv neporaženog Ukrajinca u kojoj će tražiti povratak WBA, IBF i WBO pojaseva.

Linker
08. travanj 2024 01:39