AFP
DIJAMANTNA LIGA

Blanka Vlašić treća u Parizu s preskočenih 198 cm, Ana Šimić vrlo dobra peta

Jako sam zadovoljan Blankinim nastupom. Tetiva i dalje boli, noga nije sto posto spremna, pa sam strijepio zbog tvrde podloge stadiona - kaže Bojan Marinović
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 06. srpanj 2013. 23:27

Mini Svjetsko prvenstvo u Parizu, prvi ovogodišnji obračun najboljih skakačica u vis, pripao je olimpijskoj i svjetskoj prvakinji Ani Čičerovoj (201). Blanka Vlašić je s preskočenih 198 iz drugog pokušaja zauzela treće mjesto. Između se ugurala Brigetta Barrett (198) vlasnica najboljeg rezultata na svijetu u 2013. godini.

- Vjerovali ili ne, ali jako sam zadovoljan Blankinim nastupom. Tetiva i dalje boli, noga nije sto posto spremna, pa sam strijepio zbog tvrde podloge pariškog stadiona - javio je sa St. Denisa trener Bojan Marinović podsjetivši da i u najboljim danima Blanka na tom stadionu nije imala bolji rezultat od 202 centimetra.

Čičerova preko 201 cm

- Stvarno sam zadovoljan kako se Blanka natjecala. Prethodne visine preskakala je iz prvog pokušaja. Drugi pokušaj na 201 cm bio bi uspješan da je čvršće ugazila nogu u odrazu, a u trećem je prebrzo krenula. Da je bila malo sporija, imala bi šansu - dodao je još Marinović.

Pariz je prvi miting koji je na jednom mjestu okupio sve tri skakačice koje su ove sezone letjele preko dva metra. Na toj razini sinoć je bila jedino Ana Čičerova. Ruskinja je iz prvog pokušaja preskočila je 201 cm i s nova četiri boda preuzela vodstvo u Dijamantnoj utrci nakon četiri održana mitinga. Do večeras vodeća Svjetlana Školina nije nastupala u Parizu.

Drugo mjesto pripalo je 22-godišnjoj Amerikanki Brigetti Barrett koja je natjecanja okončala na isti način kao Blanka, rušenjima na 201 cm. Olimpijska doprvakinja, koja je prije desetak dana u Des Moinsu preskočila 204 cm i vodeća je na svjetskoj listi, završila je ispred Blanke jer je 198 cm preskočila iz prvog pokušaja. Splićanka je za taj rezultat trebala dva skoka.

Pad na treće mjesto

U Dijamantnoj utrci Blanka se spustila na treće mjesto (šest bodova), druga Školina je ostala na osam. U Parizu je prvi put skakala Zagrepčanka Ana Šimić (23 godine). Mediteranska prvakinja je zauzela zapaženo peto mjesto s preskočenih 192 centimetara.

Linker
22. rujan 2024 20:11