Srđan Vrančić / Cropix
SPREMNA ZA LONDON?

Blanka operirala Ahilovu tetivu, otac Joško: 'Ne želimo paničariti. Sve će biti dobro...'

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 27. travanj 2012. 12:25

Blanka Vlašić je u Londonu. Ne, nije Splićanka kao mnogi svjetski sportaši otišla u olimpijski grad provjeriti svoje glavno borilište ove godine. Na žalost, nije ta priča.

- Blanka je imala operaciju u Splitu i do nedjelje će boraviti u Londonu kod doktora Jovana Đurovića na terapijama - izvijestio je Joško Vlašić.

Operaciju čega?

- Ahilove tetive.

One iste koju je 31. siječnja operirala u Göteborgu kod doktora Leifa Swarda?

- Da.

Što se dogodilo?

- To je bio mali zahvat sa pet šavova. Napravio ga je doktor Bruno Lukšić. Blanka je proteklih pet tjedana jako dobro odrađivala treninge, no konstantno je imala bol u toj lijevoj odraznoj nozi. Od operacije u Göteborgu jedan šav je bio problematičan. Nikako se nije uspijevao stvrdnuti. Na kraju se uspostavilo da je prilikom operacije jedan komadić kosti, jedna mrvica, ostala unutra, smetala joj je, nanosila bol i stvorio se jedan granulom. Sada se to moralo očistiti.

Klinika doktora Swarda jedna je od najpoznatijih za ovakve slučajeve. Kroz ruke ovog kirurga prošli su deseci vrhunskih sportaša. Kako je moguće da liječnici nisu vidjeli probleme niti na jednoj od kontrola na koje je Blanka išla u Švedsku?

- Vidjelo se da taj šav ne zarasta normalno, no liječnici su mislili da će to tkivo tijelo samo izbaciti van. Što se nije dogodilo.

Joško ništa ne zamjera švedskim liječnicima?

- To se, na žalost, događa. Nije Blanka prva kojoj se to dogodilo.

Koliko je sve ovo unazadilo pripreme za Olimpijske igre?

- Nisam htio paničariti sve ovo vrijeme, ne želim paničariti ni sada. Vjerujem da će sve biti dobro i da smo sada riješili problem. Imamo još dovoljno vremena do Londona. Sreća u nesreći je da je Blanka dobro trenirala, bez obzira što je bol često bila nesnošljiva. Nije se dala. Ali, nismo mogli riskirati da joj to sada ne očiste. Nismo mogli ostaviti za kasnije, jer pitanje je kako bi Ahilova tetiva reagirala na još jače napore koji nas čekaju sljedeći mjesec.

Linker
23. rujan 2024 19:25