PROBLEMI S OZLJEDOM

Balić za SN najavio kraj karijere: 'Na ljeto nastavljam u Wetzlaru ili odlazim u penziju!'

Vidit ću kako će biti do kraja sezone jer nema smisla zavlačiti ljude u klubu da potpišem, a onda na kraju ne budem mogao igrati - rekao je Ivano
Piše: Jelena KolarObjavljeno: 20. ožujak 2014. 12:12

Ivano Balić daleko je od očiju hrvatske javnosti, ne igra više ni za reprezentaciju, međutim, vijest da trenutačno možda igra posljednje utakmice svoje karijeri prilično je odjeknula.

Iako je i u velikom intervjuu SN u siječnju dao naslutiti da razmišlja o kraju karijere, ali ne zna kad će to biti, sad je situacija postala malo jasnija.

- Balić će sam donijeti odluku o svojoj budućnosti u rukometu. Na kraju sezone želi vidjeti u kakvom će biti zdravstvenom stanju jer ne želi potpisati ugovor a da ne može igrati iz zdravstvenih razloga. Nastavit će igrati samo ako mu tijelo bude dopustilo igranje na visokoj razini. A nastavi li igrati, radit će to sigurno u dresu Wetzlara - prvi se na tu temu javio klub, odnosno, predsjednik Martin Bender.

A što kaže Balić?

- Predsjednik je bio jako nadahnut, tako da stvarno ne znam što dodati - prokomentirao je, ali onda ipak potvrdio:

- Na ljeto ću ili završiti karijeru ili ostajem u Wetzlaru.

Predsjednik je spomenuo da će to ovisiti vašem o zdravstvenom stanju...

- Sad sam dobro, nemam nikakvih problema i kad bih mjerio po tome, potpisao bih odmah, bez problema. Ali, vidit ću kako će biti do kraja sezone jer nema smisla zavlačiti ljude u klubu da potpišem, a onda na kraju ne budem mogao igrati.

Zato će ovu sezonu odraditi do kraja. Sezonu u kojoj će uspjeti spasiti Wetzlar od ispadanja u niži rang.

- U posljednje vrijeme igramo bolje, zaredali smo s nekoliko pobjeda, gotovo smo osigurali ostanak. Imamo još devet utakmica do kraja, pet-šest bismo trebali pobijediti pa ćemo onda vidjeti.

Ako on bude raspoložen kao do sada, neće biti upitno. A vjerujemo da ni na ljeto neće biti upitnika i da će i dalje donositi čaroliju na rukometnom terenu. Makar i daleko od naših očiju.

Rukomet ima drugu dimenziju kad ga on igra. Dimenziju koju će teško ikad itko nadmašiti...

Linker
25. rujan 2024 07:18