PRAVAC MAKEDONIJA

BALIĆ ODLAZI U VARDAR? Ruski gazda kluba iz Skoplja tvrdi da dovodi Hrvata

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 16. srpanj 2013. 10:29

“Ivano Balić karijeru nastavlja u Berlinu”, “Ivano pojačava hrvatsku koloniju u Brest Meškovu”, “ Červar mami Balića u Metalurg”...

Sve su to naslovi u medijima koji pokušavaju unaprijed otkriti gdje će karijeru nastaviti najbolji igrač svijeta dok se on u društvu sina Dine i prijatelja odmara na Hvaru. I šuti, naravno, po starom dobrom običaju, sve do trenutka dok informacija ne postane službena.

Čeka se samo potpis!?

Makedonci su ponudili novu “bombu”. Portal Makedonija.mk našao je Baliću angažman u Vardaru, gradskom rivalu Metalurga Line Červara. O tome su se svi nakon toga raspisali, no u klubu ne potvrđuju informaciju (zasad je i ne demantiraju) koja je potekla nakon što se prvi čovjek kluba Sergej Samsonenko pohvalio da dovodi veliko pojačanje.

Prema dosad dostupnim informacijama, bilo je neslužbenih kontakata s Balićem od strane makedonskog kluba. No, ništa nije potpisano, a najmanje dvogodišnji ugovor, kako to tvrde neki mediji.

O navodnoj “bombi” nitko ne pruža vjerodostojne informacije. Niti Lino Červar koji vodi Metalurg, niti makedonski izbornik Ivica Obrvan:

- Valjda u Vardaru iz nekog razloga skrivaju tu informaciju. Ili je netočna jer bih zasigurno nešto načuo...

Zoran Gobac imao je nedavno u Zagrebu sastanak s Balićem u vezi s neriješenim pitanjima iz vremena kad je Ivano igrao u Zagrebu. Niti on nije ništa čuo:

- Ne vjerujem da odlazi u Makedoniju iako kod njega nikad ništa nije sigurno. Možda ga Rusi ipak privole na dolazak u Skoplje jer oni dobro plaćaju. Ni to ne bi bilo loše jer je on uvijek “magnet” i dobra pozivnica za našu SEHA ligu.

Červarov poziv

Makedonci su i prije Balićeva odlaska iz Zagreba u Atlético bili zagrijani. Još tada je Lino Červar poželio Balića za svoj Metalurg, u klubu su bili spremni platiti 200 tisuća eura, no Ivano se odlučio za Madrid. Kada ga je OI u Londonu Goluža ignorirao Balića, Červar je rekao da mu ta odluka nije jasna. Nije Metalurg i nije Červar, nego Červarovi najljući neprijatelji. Ivano odlazi u Skoplje?! Balić važe ponudu...

Linker
24. rujan 2024 09:20