Getty Images
OD POSLJEDICA SUDARA

Tužan kraj jedne od najvećih nada automobilizma, od teških ozljeda umro Jules Bianchi

Mladi je vozač kobnog 5. listopada prošle godine svojim bolidom na mokroj stazi podletio pod dizalicu...
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 18. srpanj 2015. 14:31

Francuski vozač Formule 1 Jules Bianchi (25) umro je od teških ozljeda glave koje je zadobio u nesreći tijekom lanjske utrke za Veliku nagradu Japana, potvrdila je njegova obitelj.

Mladi je vozač kobnog 5. listopada svojim bolidom na mokroj stazi podletio pod dizalicu koja je u tom trenutku uklanjala drugo vozilo sa staze. Odmah je bio prebačen u bolnicu u koju je stigao bez svijesti, a zbog težine ozljeda liječnici su ga stavili u umjetnu komu.

Premda se u jednom trenutku počeo oporavljati te je izašao iz umjetne kome i počeo samostalno disati, Bianchi je sve do kraja bio bez svijesti.

'Jules se borio sve do kraja, kao i uvijek, ali danas je njegovoj bitci došao kraj', napisala je njegova obitelj u priopćenju za javnost. 'Bol koju osjećamo je velika i neopisiva', dodaje se u priopćenju.

Ubrzo se oglasila i Bianchijeva momčad Manor. 'U šoku smo jer smo izgubili Julesa. Bila je privilegija imati ga u našoj ekipi', napisali su na svom službenom profilu na Twitteru.

Bianchi je u sezonama 2013. i 2014. odradio 34 utrke, a u Monte Carlu je u utrci za Veliku nagradu Monaka završio na devetom mjestu i osvojio prve ikad bodove za svoj tim, tada poznat po imenu Marussia.

Linker
07. listopad 2024 03:25