SPA FRANCORCHAMPS, BELGIUM - AUGUST 30: Michael Schumacher of Germany and Mercedes GP attends the drivers press conference during previews to the Belgian Grand Prix at the Circuit of Spa Francorchamps on August 30, 2012 in Spa Francorchamps, Belgium. (Photo by Vladimir Rys/Getty Images)
 Vladimir Rys/Getty Images / 2012 Getty Images
PRIVATNOST PRIJE SVEGA

Otkriće iz Njemačke: Odvjetnik otkrio razloge zašto se krije zdravstveno stanje F1 legende!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 01. siječanj 2016. 10:19

Odvjetnik obitelji Schumacher Felix Damm otkrio je zašto bližnji legendardnog njemačkog vozača ne otkrivaju detalje o zdravstvenom stanju sedmostrukog svjetskog prvaka u F1.

Schumacher se oporavlja od teške ozljede glave, koju je zaradio na skijanju u Francuskoj 29. prosinca 2013. godine. On je bio jedno vreme u induciranoj komi u bolnici u Grenobleu, a sada je na rehabilitaciji u svom domu u Švicarskoj. Sportski svijet s nestrpljenjem iščekuje vijesti, ali svaka informacija koja se pojavi u medijima, učas je demantirana od strane familije.

"Michael je uvek imao jasnu liniju između javnog i privatnog života čak i prije teške nesreće. Sama nesreća je dio povijesti i može se o tome izvještavati, ali ne i kada počne oporavak", rekao je Damm i nastavio: "Mogu razumjeti da postoje ljudi koji su ozbiljno zainteresirani oko njegovog oporavka. Međutim, s druge strane morate razumjeti da se on više ne natječe i ima pravo na privatnost. Ne možete dokazati kako bi priopćenjem odgovorili na sva otvorena pitanja. Umjesto toga, svaka izjava bi povlačila nova pitanja".

Oporavak slavnog vozača ide dosta sporo, a prije nekoliko tjedana magazin "Bunte" je objavio da je Schumacher konačno prohodao i da može podići jednu ruku. Međutim, glasnogovornica Sabine Kem je sve demantirala i najavila tužbu protiv magazina.

U moru informacija pojavila se i vijest koju je prenio Bild da Michael diše bez pomoći aparata i otvara oči. "Schumi može samostalno disati i otvarati oči. Povremeno pokazuje da sve razumije, ali ne može pričati, hodati i samostalno se hraniti", naveo je Bild.

Linker
24. rujan 2024 15:25