WEBBER

'Odlazi iz Red Bulla'

Piše: Alen MaričićObjavljeno: 26. ožujak 2013. 22:58

Talijan Flavio Briatore, koji je svojedobno bio menadžer pilota Red Bulla Marka Webbera, vjeruje da je odnos između Australca i Nijemca Sebastiana Vettela nakon Velike nagrade Malezije nepopravljiv...

Podsjetimo, Vettel je u 46. krugu azijske utrke, druge u novoj sezoni Formule 1, na stazi pretekao momčadskog kolegu Webbera, iako je dobio naredbu iz boksa da do kraja utrke nema pretjecanja. Webber je u tim trenucima bio vodeći čovjek utrke.

Australcu se Vettel nakon utrke ispričao, no ovaj je to odbio. Potez aktualnog svjetskog prvaka osudila je i njegova Njemačka, koja ga je u jednoj svojoj štampi nazvala "preverantom".

- Ne vjerujem da je moguće popraviti njihov odnos nakon tog događaja u Maleziji – rekao je Briatore za talijanski radio RAI, nakon čega je upitan da li smatra da će Webber (37) na kraju sezone napustiti momčad.

- Definitivno! Prošle sezone nije bilo takvih problema. No, preko ovog Webber neće prijeći – zaključio je Briatore.

Webber je nakon utrke sarkastično komentirao da je Vettel preuzeo stvari u svoje ruke, unatoč naredbi momčadi, te da za to neće biti sankcioniran, jer ima "poseban status".

Ugovor Australcu s Red Bullom istječe na kraju ove sezone, dok Vettelov traje do kraja 2014. godine.

Linker
03. srpanj 2024 09:55