AFP
RELI

Latvala slavio kod kuće

Piše: HinaObjavljeno: 02. kolovoz 2015. 16:35

Finski vozač Jari-Matti Latvala (VW-Polo R) drugu je godinu zaredom slavio na domaćem reliju koji se boduje za Svjetsko prvenstvo, pobijedivši ispred momčadskog kolege i aktualnog svjetskog prvaka Francuza Sebastiena Ogiera.

Nakon 20 etapa voženih po finskom makadamu prošlogodišnji pobjednik je ostvario 13,7 sekundi prednosti pred vodećim u ukupnom redoslijedu vozača i jedinim pravim konkurentom, jer je trećeplasirani Norvežanin Mads Ostberg (Citroen DS3) zaostao već više od minute (1:36.8).

S 25 bodova za pobjedu te još dva boda osvojena u tzv. "power stageu", u kojem je Ogier bio najbrži i osvojio tri boda, Latvala se probio na drugo mjesto u redoslijedu vozača s 93 boda. Fincu je ovo bila druga pobjeda u sezoni, nakon što je najbržio bio i u Portugalu, a ukupno 14. trijumf u karijeri u WRC-u. Ipak, naslov svjetskog prvaka će mu i ove godine najvjerojatnije ostati neostvarena ambicija s obzirom na to da je Sebastien Ogier vodeći sa 182 boda i samo ga splet nesretnih okolnosti i loših nastupa može spriječiti na putu prema trećem uzastopnom trijumfu. Do kraja sezone ostalo je još pet relija, a prvi sljedeći startat će 20. kolovoza i vozit će se na tlu Njemačke.

Linker
23. rujan 2024 23:29