Hoće li Piastri sljedeće sezone voziti za momčad Alpinea

 ANTONIN VINCENT Dppi Via Afp
ZA KOGA ĆE VOZITI?

Skandal koji potresa F1 seli na sud: ‘Očekivali smo više lojalnosti i poštovanja. Nisam nikad vidio ovako nešto‘

Priča oko Oscara Piastrija i momčadi Alpinea mogla bi dobiti sudski epilog.
Piše: SNObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 11:25

Veliku je pažnju ljubitelja Formule 1 dobila vijest kako će Fernando Alonso na kraju sezone napustiti momčad Alpinea kako bi prešao u Aston Martin. Iz Alpine su odmah reagirali i priopćili kako će Alonsa zamijeniti mladi Australac Oscar Piastri, ali tu su počeli problemi.

Naime, Piastri je demantirao objavu Alpinea, a u javnosti se pojavila priča kako će on umjesto toga otići u McLaren gdje bi mogao zamijeniti Danielea Ricciardija. No, iz Alpinea ne odustaju od vozača koji je trenutno rezervni vozač njihove momčadi.

"Imamo ugovor s Piastrijem, ugovor koji je potpisao prije nekoliko mjeseci, a naši odvjetnici tvrde kako je to obvezujući ugovor", rekao je šef Alpinea Otmar Szafnauer te dodao:

"Dio tog ugovora nam omogućuje da Oscara imenujemo kao vozača jednog od naših bolida sljedeće godine što smo službeno i objavili. Odvjetnici su provjerili sve podatke tako da u cijeloj ovoj priči idemo na sud."

Bitka oko Piastrija nije čudna jer je ovaj 21-godišnji Australac impresionirao auto-moto svijet. U 2019. je osvojio Formula Renault Eurocup, godinu kasnije prvenstvo Formule 3, a lani je bio najbolji u prvenstvu Formule 2.

image

Piastri je prošle godine dobio nagradu za najboljeg vozača Formule 2

FREDERIC LE FLOC H Dppi Via Afp

"Ako sud presudi da mora voziti za Alpine, odnosno da je njegova licenca za sljedeću godinu valjana samo za našu momčad, a on odluči kako će preskočiti jednu godinu, odnosno neće voziti za nikoga, onda ćemo tražiti financijsku odštetu", odlučan je Szafnauer koji je razočaran postupkom mladog vozača.

"Očekivao sam više lojalnosti od njega. Trebali bi da ima poštovanja i osjećaja prema momčadi koja mu je dala mjesto u Formuli 2 i pomogla mu da postane svjetski prvak u toj kategoriji, prema momčad koja ga je pripremala za Formulu 1. U Formuli 1 sam od 1989. godine i nikada nisam vidio ovakvo nešto. Ovo nije samo natjecanje, ovdje pričamo i o integritetu osobe. Jednostavno, ovo se ne radi", zaključio je direktor Alpinea.

Linker
30. travanj 2024 05:55