Michael Schumacher

 FIRO SPORTPHOTO/ Dpa Picture-alliance Via Afp
PLATILI SU ‘ŽRTVU‘

Rodno mjesto Michaela Schumachera sravnjeno sa zemljom, uništena i njegova kuća, a ukupno tamo živi svega 12 ljudi

Većina Kerpen-Manheima je srušena zbog rudnika lignita
Piše: SNObjavljeno: 05. travanj 2023. 14:40

Michael Schumacher je u komi od 2013. godine kada je doživio veliku nesreću na skijanju, a tešku sudbinu je doživjelo i njegovo rodno mjesto Kerpen-Manheim. Naime, većina objekata u tom selu je srušena zbog rudnika lignita.

Samo 12 ljudi još uvijek živi u Kerpen-Manheimu nakon što je većina sela uništena kako bi se omogućilo iskapanje lignita, ugljena koji je pogodan za primjenu kao energetsko gorivo. Zbog zatvaranja nuklearnih elektrana, u Njemačkoj su se odlučili na dodatna iskapanja lignita, a jedna od žrtava je i Schumacherovo rodno selo.

image

Kerpen-Manheim

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tako je uništena kuća u kojoj su Michael i njegova supruga Corinna živjeli, ali još uvijek je ostala obiteljska kuća njegovih roditelja te karting staza koju je često i sam Michael koristio. Sada se o njoj brine mlađi brat Ralf.

image

Ralf Schumacher i karting staza

ROLF VENNENBERND/AFP/PROFIMEDIA

- Zahvaljujući Vladi moje cijelo selo je postalo žrtva rudnika lignita. Uspio sam obnoviti obiteljsku kuću svojih roditelja, a srećom je karting staza još uvijek tu. Na njoj se opet održavaju utrke i pokušavamo na njoj dati priliku mladim Nijemcima - istaknuo je Ralf.

Linker
26. travanj 2024 22:25