SIMON WOHLFAHRT Afp
KVALIFIKACIJE ZA VN NIZOZEMSKE

Norris ispred Verstappena u njegovom dvorištu: ‘Kad toliko zaostaješ, moraš biti realan‘

Britanac je prekinuo Verstappenovu dominaciju otkako se 2021. F1 vratila na trkalište u Zandvoortu
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 24. kolovoz 2024. 17:59

Britanski vozač Lando Norris (McLaren) osigurao je najbolju startnu poziciju za nedjeljnu utrku Formule 1 u Nizozemskoj. Britancu će društvo u prvom startnom redu raditi aktualni trostruki prvak i domaći miljenik Max Verstappen (Red Bull).

Za Norrisa je ovo četvrti "pole position" u karijeri, a treći u ovoj sezoni, no ni u jednoj od tih utrka u 2024. nije uspio i pobijediti. Ako ništa drugo, 24-godišnji Britanac je time prekinuo Verstappenovu dominaciju otkako se 2021. F1 vratila na trkalište u Zandvoortu.

- Sjajan dan. Imao sam dobrih krugova, posebno ovaj na kraju, koji je uvijek i najvažniji. Momčad je napravila odličan posao - izjavio je Norris.

image
JOHN THYS Afp

image
SIMON WOHLFAHRT Afp

Iako nije navikao u bilo čemu biti drugi na stazi u Zandvoortu, Verstappen nije bio pretjerano nezadovoljan.

- Napravio sam najbolje što sam mogao, jako sam sretan što sam u prvom redu. U vjetrovitim uvjetima svaki se krug čini drugačiji, tako da se ne može dobiti pravi osjećaj. Dat ću sve od sebe u utrci, ali kad u kvalifikacijama zaostaneš tri desetinke, moraš biti realan - rekao je Max, koji je tri godine zaredom osvajao domaći Grand Prix.

image
SIMON WOHLFAHRT Afp

Ovo je prva utrka nakon jednomjesečne ljetne stanke za F1, a uoči posljednjih deset utrka do kraja Verstappen je vodeći sa 277 bodova, drugi je Norris sa 199, a treći Leclerc sa 177 bodova.

STARTNI POREDAK: 1. Norris (McLaren), 2. Verstappen (Red Bull), 3. Piastri (McLaren), 4. Russell (Mercedes), 5, Perez (Red Bull), 6. Leclerc (Ferrari), 7. Alonso (Aston Martin), 8. Albon (Williams), 9. Stroll (Aston Martin), 10. Gasly (Alpine), 11. Sainz (Ferrari), 12. Hamilton (Mercedes).... (h)

Linker
13. rujan 2024 14:46