Lewis Hamilton

 BENJAMIN CREMEL Afp
SLAVLJE BRITANACA

Fantastični Lewis Hamilton pobijedio Verstappena, srušio Schumacherov rekord pa se rasplakao

Za Hamiltona je ovo 104. pobjeda u karijeri, čak deveta koju je ostvario na stazi u Silverstoneu
Piše: Hina, SNObjavljeno: 07. srpanj 2024. 18:27

Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) pobjednik je utrke za Veliku nagradu Velike Britanije Svjetskog prvenstva vozača Formule 1.

Za Hamiltona je ovo 104. pobjeda u karijeri, čak deveta koju je ostvario na stazi u Silverstoneu. Hamilton je tako srušio rekord Michaela Schumachera po broju pobjeda na jednoj stazi, a nakon utrke se i rasplakao. Prethodnu pobjedu sedmerostruki svjetski prvak je ostvario još u prosincu 2021. u Saudijskoj Arabiji.

- Ne mogu prestati plakati. Bilo je dana od 2021. do danas kad sam mislio da više nisam dovoljno dobar i kad nisam vjerovao. No, svakog dana sam naporno radio i trudio se da ponovno budem na ovome mjestu. Ovo mi je zadnja utrka ovdje s Mercedesom i želim zahvaliti svima u momčadi na nevjerojatnoj podršci svih ovih godina. Hvala i vama, navijačima. Vidio sam vas u svakom zavoju, tjerali ste me naprijed i vaša podrška mi puno znači - rekao je Hamilton nakon utrke

Drugi je ciljem prošao aktualni svjetski prvak i vodeći u ukupnom redosliejdu ovogodišnjeg SP-a Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), a treći Britanac Lando Norris (McLaren).

George Russell (Mercedes), koji je krenuo s prve startne pozicije, morao je odustati zbog problema sa sustavom hlađenja.

U redoslijedu SP-a vodeći Verstappen sada ima 255 bodova, drugi je Norris sa 171, a treći Mnežanin Charles Leclerc (Ferrari) sa 150.

Sljedeća utrka vozit će se za dva tjedna u Mađarskoj.

Linker
06. listopad 2024 19:02