Christian Horner

 GIUSEPPE CACACE Afp
PREKINUO ŠUTNJU

Čovjek koji je podigao buru u Formuli 1: ‘Dosta je! Nevin sam, podržava me 600 zaposlenika‘

"Oženjen sam prekrasnom ženom koja me podržava i imam troje djece, ove priče nisu lijepa stvar", kaže Horner
Piše: SNObjavljeno: 08. ožujak 2024. 11:55

Šef momčadi Red Bulla Christiana Hornera osvrnuo se u Jeddahu na skandal koji trese njegovu momčad, a koji je svoj vrhunac doživio nakon izjave Jos Verstappena, oca glavne zvijezde momčadi.

On je za Daily Mail prije nekoliko dana rekao da "Red Bull riskira da im se raspadne momčad", a Verstappen stariji navodno je prijateljima govorio i da bi "njegov sin mogao zbog svega otići iz Red Bulla" te da mu je jedna od potencijalnih destinacija Mercedes.

- Naravno da sam čuo Josove izjave i o svemu smo porazgovarali nakon utrke. Složili smo se da je važno nastaviti tražiti najbolje za njegova sina. To nam je obojici najvažnije, da mu dajemo najbolje bolide i da on nastavi pobjeđivati - rekao je šef Red Bulla.

Istaknuo je kako je za postizanje bilo kakvog uspjeha ključno da momčad ostane ujedinjena te da je siguran da će Verstappen ostati u Red Bullu do 2028. godine.

Cijela situacija zakuhala se nakon što je jedna od zaposlenica optužila Hornera za "neprimjereno ponašanje", ali sve tvrdnje su odbačene nakon provedene interne istrage, a zaposlenica je suspendirana.

Horner se dosad o cijeloj situaciji nije opširnije oglašavao zbog trajanja istrage, samo je u nekoliko navrata kratko rekao da su optužbe lažne, a pri toj tvrdnji je ostao i nakon što su u javnost anonimno procurile sporne fotografije i snimke zaslona.

- Ono što je trebala biti interna stvar naše momčadi izašlo je u javnost i svi su se fokusirali isključivo na mene i to je teško. Bilo je jako izazovno za mene i moju obitelji, ali to nije do F1 ili FIA-e, konačnu odluku je donijela firma koja je analizirala i donijela sud o mojoj nevinosti. Imam podršku 600 zaposlenika. Oženjen sam prekrasnom ženom koja me podržava i imam troje djece i kada se to tiče i vaše djece, kada je u sve umiješana i vaša obitelj to nije lijepa stvar. Dosta je! - zaključio je 50-godišnjak.

Linker
01. svibanj 2024 10:35