MARCO BERTORELLO Afp
MOTO GP

Dvostruko slavlje Ducatija na Velikoj nagradi Italije, Bagnaia sve bliže Martinu u ukupnom poretku

Nakon sedam utrka Martin ima 171 bod, Bagnaia je došao do 153 boda, a Marquez ih je sakupio 136
Piše: HinaObjavljeno: 02. lipanj 2024. 16:16

Aktualni svjetski prvak u MotoGP-u, Talijan Francesco Bagnaia (Ducati) pobjednik je utrke za Veliku nagradu Italije, koja je u nedjelju vožena na stazi u Mugellu, a slavio je ispred sunarodnjaka i momčadskog kolege Enee Bastianinija. Treći je bio Španjolac Jorge Martin (Pramac Ducati), vodeći u ukupnom redoslijedu svjetskog prvenstva.

Kako je Bagnaia slavio i u subotnjem sprintu, na domaćoj stazi u Mugellu je uspio smanjti svoj zaostatak za Martinom na samo 18 bodova. Aktualni dvostruki svjetski prvak u najsnažnijem razredu je nakon subotnjeg slavlja u sprintu, u nedjelju odmah zasjeo na čelo i ni u jednom trenutku nije ispustio vodstvo.

Mnogo zanimljivija je bila borba za preostala dva mjesta na pobjedničkom postolju, u kojoj su sudjelovali Martin, Bastianini i bivši šesterostruki svjetski prvak Španjolac Marc Marquez (Gresini Ducati). Talijan iz Ducatijeve tvorničke momčadi je do pet krugova prije završetka bio iza dvojice Španjolaca, da bi prvo prestigao Marqueza, a potom i Martina te došao do drugog mjesta.

Nakon sedam od 20 ovogodišnjih utrka iz kalendara svjetskog prvenstva Martin ima 171 bod, Bagnaia je trećom pobjedom u posljednja četiri nastupa došao do 153 boda, a Marquez ih je sakupio 136.

U razredu Moto2 slavio je Amerikanac Joe Roberts (Kalex) ispred Španjolca Manuela Gonzaleza (Kalex). Vodeći u ukupnom redoslijedu, Španjolac Sergio Garcia (Boscoscuro), osvojio je četvrto mjesto i zadržao se na vrhu sa 122 boda, sedam više od Robertsa.

U najslabijoj Moto3 klasi pobjedu je odnio Kolumbijac David Alonso (CFMoto), što mu je već peti trijumf u ovoj sezoni. Drugi je bio Nizozemac Collin Veijer (Husqvarna). Alonso ima 143 boda, 37 više od drugoplasiranog Španjolca Daniela Holgada (GasGas) koji je u Mugellu osvojio samo dva boda zauzevši 14. mjesto.

Nova, osma utrka u sezoni, na rasporedu je tek za četiri tjedna (30. lipnja), kad će se motociklisti boriti za Veliku nagradu Nizozemske u Assenu.

Linker
02. lipanj 2024 16:16